HC Jičín – HC Náchod 5:7 (2:3, 1:2, 2:2). Obhájce krajského titulu vstoupil do nové sezóny na horké půdě nevyzpytatelného Jičína.
Hosté hned v úvodu přečkali oslabení, ve 4. min. však už chybu v obraně Náchoda domácí nemilosrdně trestají – 1:0. Na dvoubrankový rozdíl domácí hokejisté odskakují v 10. minutě. Náchod se vrací do hry v polovině 12. min., kdy se dovoleně ze vzduchu trefuje Zeman. To hosty nastartovalo a za další půl minutu už bylo po střele veterána Ježka srovnáno – 2:2. Obrat hosté z Náchoda dokonali v úvodu 14. min., kdy Vondřejc našel našlápnutého Macháně, který otáčí na třetinových 2:3.

Také do druhé části vstupuje Náchod vyloučením, které trestá Hladík – 3:3. Ve 26. min. však hostující Pánek nachází Ježka, který se v podobných situacích nemýlí – 3:4. Ještě před polovinou zápasu odskakuje Náchod na rozdíl dvou branek – 3:5. V domácím brankovišti vzápětí dochází ke změně, když frustrovaného Vinkláře nahrazuje Pivrnec.

Dvoubrankový náskok hostů však ve třetí třetině brzy přichází za své. Nejprve v 53. min. snižuje na 4:5 Krupka, a o dvě minuty později srovnává na 5:5 Houser. Náchod však na kolena nepadá a dvanáct vteřin po vyrovnávací trefě vrací hostům vedení Verner – 5:6. Na konci téže minuty mohl definitivně rozhodnout hostující Valášek, jeho sólo však končí na pravém betonu brankáře Pivrnce. Poslední branka utkání padá v 59. min., když hosté Ježkem trestají dvojnásobné vyloučení 5:7.
Pavel Kodym, trenér Náchoda: „Vstup do nové sezóny se nám i po nervózním úvodu do utkání vydařil a po zásluze jsme získali tři body."

HC Jaroměř – BK Nová Paka 4:3 v prodl. (0:0, 3:3, 0:0 – 1:0). První třetina zápasu v Jaroměři sice branku nepřinesla, o zajímavé momenty však nouze nebyla. První dějství rozkouskovala vyloučení na obou stranách, střelci však mlčeli.

Ve druhém dějství se už kanonýři na obou stranách „odšpuntovali". Vše načal už v začínající 25. min. hostující Štěpán – 0:1. Odpověď Jaroměře však na sebe nenechala dlouho čekat, o necelých čtyřicet vteřin později vyrovnává na 1:1 Čtvrtečka. Ani nerozhodný stav ale nemá dlouhého trvání, v následující minutě vrací vedení na stranu hostů Vondrlík – 1:2. Vzápětí dostávají domácí velkorysou nabídku tří přesilových her, a to i dvou mužů v poli, těsné vedení však Nová Paka drží. To hosté navyšují přesně v polovině zápasu, kdy po trefě Hlouška odskakují na rozdíl dvou branek – 1:3. Druhou desetiminutovku prostředního dějství ovládli ale domácí. Po necelých pěti minutách vrací Jaroměř do hry snížením na 2:3 Kotrč. Do rovnovážného stavu vrací zápas v poslední minutě druhé třetiny Křepinský – 3:3.

Třetí dějství už žádnou branku nepřineslo, byť šance obě mužstva měla.

Zápas tak muselo rozsoudit prodloužení. V něm už po 26 vteřinách nachází Hamáček spoluhráče Bujňáka, který rozhoduje o bonusovém bodu pro domácí – 4:3.
Pavel Biegl, trenér Jaroměře: „Už před sezónou jsem říkal, že letos bude soutěž hodně vyrovnaná a nebude mít lehkého soupeře. Toto hned na úvod potvrdila Paka. Oproti Metuje Cupu přijelo jiné mužstvo, což jsem předpokládal. Na první kolo Krajské ligy mužů hodně dobrý zápas, který svým výkonem podpořili i rozhodčí. Přestože hned na začátku soutěže máme problémy se sestavou, kluci přistoupili k zápasu zodpovědně a vydřeli dva body. Za to jim patří dík."

Spartak Nové Město nad Metují – HC Rodos Dvůr Králové nad Labem 2:6 (1:1, 1:3, 0:2). Domácí Spartak začíná výborně. Časomíra ukrojila z první třetiny jen 28 vteřin a vedoucím gólem ji zastavuje Bureš – 1:0. Pak se na ledě trochu přiostřilo, což sudí Veselý nemilosrdně trestá. Vyrovnávací trefa ale padá už za normálního počtu hráčů na ledě, své galapředstavení rozehrává v polovině 16. min. Lelka – 1:1.

Tentýž hráč v polovině 22. min. přidává svou druhou trefu Dvora – 1:2. Neudržitelný Lelka má prsty také ve třetí brance Dvora, v polovině zápasu totiž zvyšuje náskok hostů už na dvě trefy – 1:3. Domácí trenéři sahají po oddechovém čase, ten ale nezabírá. V začínající 34. min. dvorský Szakal dává čtvrtý gól hostů – 1:4. Závěr druhé třetiny se opět přiostřil, na což sudí Veselý opět reaguje. Dvě vteřiny před vypršením druhé třetiny dává domácím naději snížením na 2:4 Reichmann.

Emoce hráčů v přestávce nevychladly, a tak úvod třetí části je opět ve znamení vyloučení na obou stranách. Na další branku se pak čekalo až do 52. min., kdy se trefuje hostující Fořt – 2:5. V polovině 55. min. si jde odpočinout na trestnou lavici domácí Praus a jeho prohřešek proti pravidlům trestá svým čtvrtým zásahem večera Lelka – 2:6. V posledních dvou minutách utkání mají ještě domácí šanci výsledek korigovat v přesilových hrách, stav se ale už nemění. (jk, mr, dop)