Své ví o sedmi-gólovém nášupu v Nové Pace také Jaroměř, ta však na rozdíl od Náchoda v neděli sahala po překvapení, když na ledě vedoucího Jičína prohrála až v prodloužení.

Po středečním domácím výbuchu s Opočnem se vrátili na vítěznou vlnu hokejisté Hronova, kteří v neděli vyhráli v Novém Bydžově.

KHL Královéhradecka

NOVÝ BYDŽOV – HRONOV 5:6 (3:2, 1:3, 1:1)

Hronov začal v Novém Bydžově hodně bohorovně a už po sedmi minutách nabral tříbrankové manko. K obratu zavelel zkušený šikula Fišer, který v polovině 13. minuty využil nařízené trestné střílení za faul domácího Kozáka – 3:1. Vzápětí Hronovští přečkali vyloučení Mlatečka a krátce po jeho návratu na led vrátil hosty zpět do hry snížením na 3:2 Vacek.

Druhá třetina nakonec rozhodla o osudu celého zápasu. Domácí sice brzy přidali Kozákem čtvrtý gól, jenže Hronov se ve 28. minutě opět dotáhl díky Podzimkovi na jedinou trefu – 4:3. V polovině 37. minuty dostal domácí Novák menší trest a jeho provinění potrestal vyrovnávací brankou Petr – 4:4. Tentýž hráč navíc o minutu a půl později definitivně otočil kormidlem zápasu – 4:5.
Jednogólový náskok držel Hronov až do 55. minuty, v níž Fišer upravil na 4:6. O dvě minuty později dostali domácí možnost trestného střílení, to však Jebavý neproměnil. Snížení se ale Bydžov přece jen dočkal, jenže to scházelo do třetí sirény pouhých devět vteřin – 5:6.

JIČÍN – JAROMĚŘ 6:5 PP (2:2, 2:2, 1:1 – 1:0)

Ze středečního debaklu v Nové Pace se Jaroměř brzy oklepala a v Jičíně začala výborně.

Když na začátku 8. minuty zvyšoval hostující Bujňák na 2:0, vypadalo to s Jaroměří velmi dobře. Vedoucí celek tabulky napěchovaný zkušenými hráči však nepropadal panice a v polovině 16. minuty už díky proměněnému trestnému střílení Průška vyrovnával na třetinových 2:2.

I ve druhé dvacetiminutovce servírovaly oba celky pohledný hokej, v němž šli hosté dvakrát do vedení. Nejprve dával na 2:3 Hlavnička a po vyrovnání Pletky v polovině zápasu poslal hosty znovu do vedení Kačerovský – 3:4. Pouhou sekundu před druhou sirénou však domácí zásluhou Průška srovnali na 4:4.

V úvodu třetí třetiny mohli domácí zápas rozhodnout, přestupky hostujících Koblížka a poté i Němce však nepotrestali. V polovině třetí třetiny si vykoledoval hostující Hamáček osobní trest a krátce poté přiblížil Jičín k vítězství gólem na 5:4 Vajsejtl. Jaroměř však zbraně nesložila a minutu a půl před třetí sirénou poslal zápas do prodloužení Merkl – 5:5.

V něm si počínal proti hokejovým zákonům hostující Vejman a jeho provinění zkušený domácí celek potrestal. Pletka nabil Žaludovi, a ten vystřelil domácím bonusový bod – 6:5.

NOVÁ PAKA – NÁCHOD 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)

Náchod na ledě neoblíbeného soupeře doplatil na vlastní střeleckou nemohoucnost. V první desetiminutovce postupně neproměnili své šance Janoušek, Pánek, Havrda i zkušený Kodym. A tak přišel zasloužený trest. Jak se nakládá s vypracovanou šancí předvedl ve 14. minutě domácí Hric, který potrestal špatnou náchodskou rozehrávku – 1:0. Na rozdíl dvou branek odskočila Nová Paka po brance svého kapitána T. Kadeřábka v 16. minutě a na třetinových 3:0 zvyšoval v začínající 18. minutě ranou z mezikruží Jebavý.
A Náchod se z těchto úderů už do konce zápasu nevzpamatoval. Střelecká sterilita hostů se projevila i ve druhém dějství, v němž domácí zápas definitivně dalšími dvěma góly rozhodli – 5:0.

Náchod ani za nepříznivého stavu neskládal zbraně, jenže mu vítr z plachet vzal ve 46. minutě střelou od modré Erban – 6:0. O minutu později se do útočného pásma vydal náchodský kapitán Vondřejc a připravil domácího Boušku o čisté konto – 6:1. V závěru zápasu pak domácí Chleborád v přesilové hře pečetil vítězství domácích na konečných 7:1. (mr)