Jaroměř – Nový Bydžov 9:4

To však domácí hokejisté nezačali nejlépe a po šesti a půl minutách prohrávali o dvě branky. 

Tu první inkasovali už po necelých dvou minutách z hole Jebavého a na 0:2 upravoval v polovině 7. minuty Hlaváček. Na jeho trefu však dokázali domácí bleskurychle zareagovat, za necelých dvacet vteřin vrátil domácí hokejisty zpátky do zápasu Hamáček. Bydžov si však vzal dvoubrankový náskok zpátky, a to v poslední minutě prvního dějství, kdy se podruhé v utkání trefil Hlaváček – 1:3.

A když Jaroměř dostala hned zkraje druhého dějství čtvrtou branku, nevsadil by si na ni asi už nikdo.

Jenže domácí se konečně probudili a Hlavničkou rychle korigovali na 2:4. 

Klíčová pasáž celého zápasu přišla v polovině utkání, kdy domácí během čtyř minut a dvaceti vteřin otočili třemi góly Ježíka, Čtvrtečky a Kačerovského na 5:4.

Definitivní ránu do vazu zasadili rozjetí domácí hokejisté svému soupeři hned zkraje třetí třetiny, kdy se po čtrnácti vteřinách prosadil Světlík – 6:4. O chvíli později se nechal vyloučit hostující Kozák a jeho provinění proti pravidlům potrestal sedmým jaroměřským gólem Vejman. Rozjetá Jaroměř nesundávala nohu z plynu a Novému Bydžovu zasadila ještě dvě gólové rány. Na 8:4 upravoval v 53. minutě Kačerovský a brankový účet zápasu uzavřel necelých pět minut před koncem Světlík – 9:4.

Čtyři kola před koncem základní části má Jaroměř na zatím posledním postupovém místě do vyřazovacích bojů čtyřbodový náskok na předposlední Novou Paku. Ta zatím drží druhého barážového Černého Petra.

Fakta – branky: 7. Hamáček, 22. Hlavnička, 33. Ježík, 34. Čtvrtečka, 37. Kačerovský, 41. Světlík, 46. Vejman, 53. Kačerovský, 56. Světlík – 2. Jebavý, 7. Hlaváček, 20. Hlaváček, 21. Kubišta. Rozhodčí: Machač – Bednář, Runštuk. Vyloučení: 6:10, navíc Postolka a Hlaváček (oba NB) 10 OT. Využití: 2:0. Diváci: 130. Třetiny: 1:3, 4:1, 4:0.

Náchod popravil pět minut před koncem Pletka  

Hokejisté Náchoda se dostávají do složité situace. Ve středu nezvládli dohrávku v Jičíně a proti témuž soupeři neuspěli ani v neděli.

Náchod – Jičín 1:2

Náchod nemohl proti Jičínu počítat s Pánkem ani mladíkem Tatarem, do obrany se tak musel opět stáhnout kapitán Macháň. Hosté naopak přijeli do Náchoda s mladíky vedle zkušeného Pletky.

Nedělní zápas se oproti tomu středečnímu podstatně lišil, obě mužstva si tentokrát dávala větší pozor v obraně, a tak úvodní dějství žádnou branku nepřineslo.

Nejblíže k ní byl v polovině 12. minutě exligista v jičínském dresu Pletka, jehož jedovka zazvonila o břevno branky domácího Kouby.
Do druhé třetiny vlétla první náchodská formace jako uragán a hned po 14 vteřinách Macháň orazítkoval tyč hostující branky. Na první gólovou akci si zhruba stovka diváků musela počkat více než polovinu zápasu. Ve 32. minutě měl dobrou gólovou příležitost hostující Borovec, Kouba byl však pozorný. V tentýž moment byl vyloučen jičínský Mikolášek a domácím se naskytla přesilová hra. Tu po půl minutě využil ranou od modré Macháň – 1:0.

Vyrovnávací trefa Jičína se zrodila rovněž v přesilové hře. Na začátku třetího dějství byl vyloučen domácí Verner, a po 41 vteřinách se nechytatelně od modré trefil Žalud. Misky vah mohl v 54. minutě překlopit na domácí stranu opět kapitán Macháň, jenž se z obranného pásma prodral až k zakončení, jenže gól z toho nebyl. A Náchod toho mohl litoval. Přesně v čase 55:00 se totiž odrazil kotouč ke zkušenému Pletkovi, který z první propálil Koubu – 1:2.

V samém závěru si ještě vyšlápl na střelce vítězné branky domácí Zeman, který dostal za úder na hlavu trest ve hře.

Fakta – branky: 34. Macháň – 45. Žalud, 55. Pletka. Rozhodčí: Veinfurter – Karous, Dudadík. Vyloučení: 5:8, navíc Zeman (Náchod) TH. Využití: 1:1. Diváci: 97. Třetiny: 0:0, 1:0, 0:2.

Ochotníci v Třebechovicích neodčinili nezdar z derby  

Po týden staré porážce v okresním derby s Náchodem cestovali hronovští Ochotníci v dalším mistrovském utkání hokejové Krajské ligy do Třebechovic, a to s cílem odčinit nepovedený výsledek z derby.

Třebechovice – Hronov 5:3

Hronovské plány však dostaly první vážnou trhlinu hned v úvodní minutě. Hostující gólman Mahdal neudržel Součkovu střelu od modré a dorážející Dittrich uklízel puk do poloprázdné klece – 1:0. Hronov však přispěchal s rychlou odpovědí. Ve 3. minutě napřáhl od pravého mantinelu Fišer a jeho střela propadla Petrů mezi nohama – 1:1. I v dalších minutách servírovala obě mužstva pohledný hokej nahoru dolů, s řadou pěkných akcí na obou stranách, ale brankáři již působili jistěji.

Ve 14. minutě dostaly Třebechovice první výhodu přesilové hry v zápase a tu využil krátce před jejím skončením Bezděk, když na brankovišti nezazmatkoval a zavěsil puk pod horní tyčku hronovské branky – 2:1.

V úvodu druhé třetiny se do první vážnější šance dostal domácí Kudr, ale jeho střela při přečíslení pouze orazítkovala tyč hostující branky. Ve 23. minutě se mezi kruhy objevil volný Hubáček, jeho střelu zlikvidoval hronovský gólman Mahdal svým betonem. Ve 27. minutě již ale ani on nestačil zabránit třetí brance ve své síti. Střelu těsně mimo v podání Dittricha dorazil na brankovišti Klemenc – 3:1. Od třetí branky popoběhla časomíra jen o 17 vteřin, když domácí lavička vyskočila opět radostí. Kombinaci třetího útoku zakončoval rychlou střelou z mezikruží Beránek – 4:1.

Hronov si vzápětí vzal oddechový čas, jenže domácí nápor se mu zastavit nepodařilo. Do další slibné akce se tlačil Hubáček, který poté našel volného Kudra, ten však nedokázal prostřelit ležícího Mahdala.

V polovině utkání nabídly Třebechovice hostům dvojnásobnou početní výhodu, tou však Hronov pohrdl.

Ve třetí třetině se ve 44. minutě ujala akce prvního třebechovického útoku. Kudr ze středního pásma přebruslil hronovského obránce a jeho nabídku následně využil volný Bartoň k dorážce do poloprázdné branky – 5:1. V té samé minutě hosté využili zaváhání brankáře Petrů při rozehrávce za brankou a než se stačil vrátit zpět do své svatyně, dokázal Petr zasunout kotouč za brankovou čáru – 5:2.

V polovině třetí třetiny šli domácí hokejisté do přečíslení, ale místo další branky v síti Hronova je sudí poslal za příliš mnoho hráčů na ledě do oslabení. V přesilovce dokázali hosté snížit, když na brankovišti dorážel volný Šejnoha – 5:3. Následně Třebechovice bez úhony přežily další hronovskou přesilovku, v níž domácí gólman Petrů odčinil své zaváhání před druhou hronovskou brankou. V samotném závěru se hostující tým již do žádné výrazné šance nedopracoval, a to ani při power-play.

Výhra posunula Třebechovice definitivně do play off, tuto metu má ale velmi blízko také Hronov.

Fakta – branky: 1. Dittrich, 16. Bezděk, 27. Klemenc, 28. Beránek, 44. Bartoň – 3. Fišer, 44. Petr, 51. Šejnoha. Rozhodčí: Veselý – Macek, Pecha. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:1. Diváci: 185. Třetiny: 2:1 2:0 1:2. SK Třebechovice pod Orebem: Petrů – Bezděk, Kostka, Souček, Marša, Hornyš, Hendrich – Hubáček, Bartoň, Kudr – Wolf, Dittrich, Klemenc – Beránek, Matouš, Šeda – Vik. HC Wikov Hronov: Mahdal – Podzimek, Mlateček, Daňo, Dostál, Štelzig – Vítek, Perutek, Glos – Šejnoha, Havelec, Petr – Vacek, Exner, Fišer – Dudadík.

Semechnice držely krok jen v první dvacetiminutovce  

Souboj celků z opačných pólů tabulky hokejové Krajské soutěže mužů dopadl podle papírových předpokladů.

Nové Město nad Met. – Semechnice 13:0

Hosté ze Semechnice však v úvodu zápasu kousali a domácím chvíli trvalo, než dokázali zápas dostat pod svou kontrolu.
Na úvodní branku se i díky tomu čekalo až do poloviny 9. minuty, kdy pohnul bezbrankovým stavem Rojšl – 1:0. V polovině 13. minuty dostali hosté možnost početní výhody, jenže ji nevyužili a krátce po jejím skončení navíc sami inkasovali z hole Vlčka – 2:0.

Utkání se pak definitivně zlomilo ve druhé dvacetiminutovce, kterou domácí hokejisté vyhráli jasně 5:0.

Na rozdíl tří branek nejprve upravoval na konci 24. minuty Krejcar a čtvrtý gól novoměstského Spartaku měl na svědomí o chvíli později Bureš. Spartakovci v těchto momentech jasně diktovali tempo hry a na ledové ploše si prakticky dělali, co chtěli. A navíc to dokázali vyjádřit i gólově. Ještě ve druhé třetině posunuli skóre na 7:0 Vlček, Emmer a krátce před druhou sirénou také Praus.
Třetí třetina se už v Novém Městě dohrávala prakticky pouze z povinnosti. Domácí to však už odevzdanému soupeři vůbec neusnadnili a dál navyšovali skóre.

Během první desetiminutovky závěrečného dějství posunuli skóre na 10:0 Vlček, Praus a Macháček. Další tři branky pak stihli domácí hokejisté i ve druhé desetiminutovce třetí třetiny. Jedenáctý gól Spartaku vstřelil Hanousek a gólový účet střetnutí uzavřel dvěma trefami Emmer – 13:0.

Dvě kola před koncem základní části je jisté, že Nové Město nad Metují půjde do baráže o účast v příštím ročníku Krajské ligy z prvního místa.

Fakta – branky: 9. Rojšl, 15. Vlček, 24. Krejcar, 26. Bureš, 34. Vlček, 37. Emmer, 39. Praus, 45. Vlček, 46. Praus, 48. Macháček, 53. Hanousek, 57. Emmer, 60. Emmer. Rozhodčí: Janovský – Plodek, Kareš. Vyloučení: 2:8. Využití: 2:0. Diváci: 90. Třetiny: 2:0, 5:0, 6:0.