HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 4:3 pp. (2:2, 0:1, 1:0 – 1:0). Branky: 6. A. Musil (Říčka, Košťálek), 18. Čerešňák (Radil, Zohorna), 47. A. Musil (Košťálek), 62. Dvořák (Paulovič) – 5. Daňo, 13. Marcinko (Nestrašil, M. Růžička), 40. Hrehorčák (Chmielewski). Rozhodčí: Hribik, Vrba – Kis, Lučan. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:2. Diváci: 9085. Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko – Radil, Zohorna, Hyka – Říčka, R. Kousal, A. Musil – Paulovič, Poulíček, Rohlík – Koffer, Urban, Rákos. Třinec: Mazanec – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Marcinko, M. Růžička – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký, Lyszczarczyk, Svačina.

To byla fujavice. Přesilovková fujavice. Všechny čtyři branky úvodní třetiny totiž padly při početní výhodě jednoho z týmů. Jako první dostali možnost třinečtí hráči. Na trestnou lavici putoval Dvořák a jeho návrat uspíšil Daňo. Vzápětí se ke hře pět na čtyři dostaly Pardubice. Po pěti vteřinách ji ukončil dorážkou A. Musil. Stejně se prezentoval na druhé straně Marcinko při vyloučení Říčky. Dynamo vyrovnalo při dvojnásobné přesile pumelicí Čerešňáka.

Ve druhé periodě to dlouho vypadalo, že oba celky si vystřílely prach. Těsně před jejím koncem udeřil Hrehorčák, kdy se před brankovištěm nejlépe zorientoval a prostřelil Willa. 

Východočeši dotáhli manko i potřetí. Pardubice se tlačily do zakončení, což se jim vyplatilo. V předbrankovém prostoru Třince se nejlépe zorientoval Adam Musil a následně překonal brankáře hostí Mazance. Pro tohoto pardubického útočníka se jednalo již o druhou trefu v utkání. 

Třinec se mohl vzápětí ujmout opět vedení. Hrehorčák se nacházel v obrovské příležitosti, když Will si nebyl vůbec jistý, kde se nachází kotouč. Naštěstí pro něj ale jeden z obránců puk dostal pryč z brankoviště. Po zbytek třetí části se hrálo spíše opatrně a bylo zdát, že ani jeden z týmů nechce přijít o body. Dynamo tak podruhé v této sezoně zamířilo do prodloužení.

V tom zatím svěřenci trenéra Rulíka dominují. V minulém kole zvítězili v Kladně a ani tentokrát tomu nebylo jinak.

Jen osmdesát vteřin se čekalo na branku. Před brankou hostí se objevil Tomáš Dvořák, kterého přesnou nahrávkou našel kapitán Paulovič. Pardubický obránce se při voleji nemýlil a rozhodl tím o další výhře Dynama. 

GLOSA Zdeňka Zamastila: Mistři. Zatím jen prodloužení… 

Hra zvaná dotahovaná… Dva zápasy a „jenom“ čtyři body. Pardubičtí hokejisté vstoupili do nové sezony dvěma perně vydřenými výhrami. Přitom ani v jednom případě se pro ně utkání nevyvíjelo příznivě. V dosavadním průběhu ročníku vedli pouze čtrnáct vteřin. Na Kladně 2:1. V otevíracím duelu prohrávali ještě čtyři minuty před závěrečnou sirénou 2:4. Nakonec si přichystali snový obrat, který dokončili v prodloužení. V domácí premiéře jim mazání ztrát tolik práce nedalo. První dvě vystoupení Dynama naznačila, že tento tým, se na play off připravuje už od úvodního buly. Přesně takové výhry se v závěrečné fázi soutěže vyžadují!