HRONOV – NOVÝ BYDŽOV 7:5 (0:2, 0:2, 7:1)

Domácí nevstoupili do utkání dobře, v 11. minutě sice Mahdal kryl Hlaváčkovi trestné střílení, ale o chvíli později přece jen hostující hráč na domácího gólmana vyzrál. Pouhých pět vteřin před první sirénou navíc hosté přidali druhý gól.

Střelecké trápení domácích pokračovalo i ve druhé třetině, v níž navíc hostující Kozák s Chárou navýšili skóre na 0:4.

Před třetí třetinou tak málokdo na hronovském stadionu věřil v zázrak.

Ten však přišel.

Kouzlo hostujícího brankáře Veselého odčaroval proměněným trestným střílením Hylena – 1:4. O chvíli později skončila bomba Perutka pod břevnem a Hronov byl zpět ve hře – 2:4. Navíc hned v následující minutě Daňo procedil puk do sítě potřetí. Poté přežili domácí klinickou smrt, když přečkali vyloučení Mlatečka i Šejnohy. A následně vybuchla Wikov aréna nadšením. Petr střílel, puk ležel u tyče hostující svatyně a Daňo jej zpoza branky dopravil za čáru – 4:4. Bydžov však v 52. minutě šel znovu a už naposledy do vedení – 4:5.

Na 55. minutu však hosté asi budou dlouho vzpomínat. Hronov v ní totiž dokázal vstřelit hned tři branky a zápas rozhodl.

Nejprve Šejnoha nabil zpoza branky Daňovi, a ten dovršil svůj hattrick – 5:5. O pár sekund později si Dudadík najel na Perutkovu náhru a s jistotou zavěsil – 6:5. Poté byl vyloučen hostující Malý, ale za šest sekund mohl jít zpět na led. Fišer totiž vyškolil Veselého a nádherně zavěsil – 7:5.

TŘEBECHOVICE – NÁCHOD 5:4 SN (1:0, 1:4, 2:0 – 0:0, 1:0)

Lépe vstoupili do utkání domácí hokejisté, kteří se brzkou brankou Bartoně ujali vedení. Náchod však zápas ve druhé třetině otočil na svou stranu a po dvou brankách Kodyma, jedné Macháně a Vondřejce vedl 4:1. Domácí však ještě v závěru druhé části dokázali snížit na 2:4.

Třebechovice se vrátily do zápasu v polovině třetí třetiny (3:4), a když v začátku poslední minuty řádné hrací doby vstřelil svůj třetí gól v utkání domácí Bartoň, šel zápas do prodloužení. V něm se závěrečným klaksonem vstřelil gól hostující Havrda, jenže sudí tuto trefu neuznal.

O bonusovém bodu pro Třebechovice tak rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž hosté nedali ani jeden gól.