Teď musí hráči ze soutoku Labe a Orlice znovu přepnout na evropský styl hokeje. To jim však v letošní sezoně nedělá žádný problém. Hradec v Champions leagues dokázal porazit Frölundu, v osmifinále navíc vyřadil obhájce švédského titulu Färjestad BK. 

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice.
Lvi góly dávat umí, výhra nad Pardubicemi probudila spící střelce

Zug však patří také mezi nejlepší evropské týmy. „Mají hodně kvalitních individualit. Sledovali jsme je už na turnaji v Kitzbühelu před sezonou. Je to opravdu silný tým, nejznámější hráč je asi Honza Kovář, který tam táhne produktivitu a je top scorer. Na něj se musíme zaměřit,“ upozorňuje hradecký asistent Petr Svoboda Východočeši se s vítězem posledních dvou ročníků švýcarské ligy utkali už před třemi lety. Paradoxně to bylo taktéž ve čtvrtfinále prestižní soutěže. Tehdy dokázal Hradec uspět, když doma nejprve remizoval s Zugem 1:1. V odvetě pak vyhrál 4:0 a svoji cestu Ligou mistrů zakončil až prohrou ve finále soutěže.

„Nejdůležitější je, abychom dokázali výkon z derby zopakovat. Jak se říká, jedna vlaštovka jaro nedělá. Pokud se to povede, tak se můžeme posunout dál. Doma chceme uhrát co nejlepší výsledek, abychom se poprali o postup,“ doplnil Svoboda.