Letošní hokejová sezóna je za námi, jak byste ve zkratce zhodnotil její průběh?
Náš tým mužů byl v letošní sezóně jako úřadující mistr při obhajobě titulu sice neúspěšný, ale přesto dosáhl krásného třetího místa. Příchodem trenéra Vlastislava Vondřejce a po návratu brankáře Petra Svobody dostalo mužstvo nový náboj. Zejména v nadstavbové části jsme podávali velice solidní výkony a díky tomu stoupali tabulkou směrem vzhůru.

A co vaše mládež?
Co se týče naší mládeže, došlo u starších ročníků ke spojení s Náchodem. Hodnotit toto spojení v současné době nebudu, jelikož nás čeká rozbor a vyhodnocení celé soutěže s naším partnerem z Náchoda a poté podáme zprávu pro veřejnost. U našich nejmenších nadějí hrajících pod hlavičkou Hronova, tam můžeme být nadmíru spokojeni. Družstva dosahují vynikajících úspěchů v soutěžích a turnajích.

Muži vybojovali třetí místo, je s tímto výsledkem spokojeno i vedení HC?
Jak jsem se již zmínil, titul jsme neobhájili, ale konečné třetí místo považujeme za velice úspěšné zakončení sezóny, které bude zapsáno zlatým písmem v naší oddílové historii. Ono toto třetí místo je svým způsobem také historická událost, do loňské sezóny náš oddíl nikdy žádnou medaili v KHL nezískal.

To určitě oceňují i příznivci, kteří vám doma vždy vytvoří fantastickou atmosféru.
Je to tak. Pro nás je důležité, že hrajeme pěkný hokej a divákům se líbí. To potvrzuje také vysoká návštěvnost na naše zápasy. Po mistrovském Vrchlabí chodí do Hronova nejvíce diváků v celém kraji. Je ale nutné podotknout, že daný model soutěže hraný bez play off nebyl pro diváka tak atraktivní. Náš oddíl od prvopočátku prosazoval model s play off, ale bohužel se nám jej nepodařilo prosadit. O to více jsme poté nechápali schůzku oddílů finálové šestky, na které jsme se měli dohodnout o konečné podobě soutěže. Padl zde návrh hrát play off, ale bez vítěze soutěže, který bude hrát kvalifikaci o druhou ligu. Toto jsme považovali za nelogické a play off v této podobě zamítli. Zastáváme jednoznačně názor, aby bylo play off a poté vítěz hrál kvalifikaci. Je také důležité, aby daný model byl znám před začátkem soutěže.

Sice je to ještě trochu předčasné, ale jednalo vedení předběžně s hráči o účasti v příštím ročníku?
Samozřejmě určitá neoficiální jednání proběhla se všemi hráči i s trenéry. Nyní si dáme pár dní volna a poté začneme budovat tým pro novou sezónu. Ve své podstatě by k žádným radikálním změnám nemělo dojít, potřebujeme pouze vhodně doplnit současný kádr. Více bych tuto otázku zatím nerozebíral.

Už jsme zmiňovali, že po celou sezónu byla na hokejové zápasy vždy vysoká návštěvnost, připravují se pro diváky do příští sezóny nějaké změny?
Samozřejmě, že se budeme snažit vytvořit pro diváky co nejlepší prostředí a servis. Máme mnoho podnětů a nápadů, které chceme v příští sezóně realizovat, například zvýšit informovanost o soutěži jak u družstva mužů, tak mládeže. Chceme zavést prodej reklamních materiálů a dresů a spoustu jiných věcí. Z naší strany pro to uděláme maximum.

O vybudování neustále kritizovaného sociálního zázemí se prozatím neuvažuje?
Jsou věci, které nejsou v naší pravomoci a které může změnit pouze majitel objektu a to je město Hronov. Co se týká zmiňovaného sociálního zázemí, patří naše aréna k nejhorším v celé soutěži. O dokončení arény a potažmo sociálního zázemí se jedná zhruba šest let a stále bez výsledku. Hokej v Hronově je jedna z mála akcí, kam ještě chodí pravidelně diváci. Jen v loňském roce přišlo na hokej dohromady 9 237 diváků. Stálo by asi za zvážení, zda si tito lidé zaslouží určitý komfort 21. století.

A nebylo by možné na dobudování stadionu získat evropské dotace?
Toto je otázka spíše na majitele arény. Možnosti jistě jsou, ale zde rozhoduje ještě mnoho dalších faktorů. (jim)