Semifinále play off:

HC Jaroměř – SK Třebechovice 1:5 (0:3, 1:1, 0:1). Domácí se nestačili ještě ani rozkoukat a po rychlém gólu Vinopala od 2. min. prohrávali 0:1. Vinopal měl v 6. min. při vyloučení Ježíka na své holi druhý gól, ovšem Machaň bravurně zachránil. Ve 14. min. pro změnu hostující Petrů vychytal z blízka Růtu. Z protiútoku fauloval hosty Synek a trest přišel po chvilce, Milan Hloušek upravoval na 0:2. Třetí gól a opět po dorážce z blízkosti brankoviště dal v 18. min. Branda.

Do druhé třetiny nastoupil Karel a trenér Vondřejc promíchal sestavu. Hned v úvodu přišly šance a dokonce i přesilovka pět na tři. Střely Nováka a Ježíka však Petrů pochytal. Hostům stačila jednoduchá přesilovka a v ní pár vteřin hry a již podruhé byl tak potrestán přestupek Synka, tentokráte Suchým, novou posilou Třebechovic pro play off – 0:4. V polovině zápasu se konečně dostali ke slovu i domácí. Novotný snížil na 1:4. V čase 34:37 udělali velký zmatek před brankou Třebechovic Vejman s Jurčou. Gól z toho nebyl, avšak zbytečně se nechal za seknutí hole vyloučit do konce utkání Martin Kukal.
Po druhé přestávce předvedli hosté akci na jeden dotek a na konci oku lahodící souhry byl Milan Hloušek – 1:5. Tím vzali definitivně domácím vítr z plachet. Ti, ač se snažili, všechny jejich střely se odrážely od brankáře. Po právu tak první zápas vyzněl pro Třebechovice.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Není o čem diskutovat, rozhodla první třetina a lepší nástup do utkání od soupeře, než z naší strany. To, že nám pár hráčů chybělo a Jurča hrál nemocný, na to se nedá při play off vymlouvat. Třebešky vedou 1:0 a čekají nás minimálně dva zápasy.“

Sestava Jaroměře: Machaň – Synek, Merkl – Novák, Ježík – Kukal – Hamáček, Novotný, Drašnar – Vejman, Jurča, Dudadík – Krause, Rudolfský, Růta – Karel.

Spartak Nové Město nad Metují – HC Náchod 5:3 (2:1, 2:2, 1:0). Hosté v úvodním utkání play off představili nové akvizice ze Dvora Králové Hamerského s Vítkem a oba byli hodně vidět.

Už ve 2. min. přečíslil domácí Kodym s Pištou náchodskou obranu, skákavý puk však Pišta netrefil. Hned na to byl vyloučen a hosté početní výhodu využili Vítkem, který usměrnil Hamerského nahození – 0:1. Odpověď Spartaku však byla rychlá, v čase 3:55 nastřelil Plíhal kotouč od hrazení na branku, s tečí Pišty si Navrátil ještě poradil, na dorážku Kodyma byl již krátký – 1:1. V 5. min. nepotrestal chybu Navrátila Ježek, Praus se už k dorážce nedostal. Ve 13 min. vystihl Javůrkovu přihrávku ve středním pásmu Dostál a vyslal do samostatného úniku Ježka, který byl faulován a sudí nařídil TS. Kodym nájezd neproměnil. V 15. min. neudržel Navrátil tvrdou střelu Hejduka a ta skončila v síti – 2:1. V předposlední minutě prvního dějství musel po nezaviněné srážce s Vlčkem odstoupit pro zranění brankář hostí Navrátil.

Druhá třetina patřila jednoznačně hostům, přesto domácí měli v úvodu výhodu přesilové hry, kterou nevyužili. Po jejím skončení ale vybojovali domácí na váhajícím obránci kotouč, ten se dostal k Petrovi, který nekompromisně zavěsil – 3:1. Postupně se ale domácí dostali do defenzivy a Bláha je několikrát podržel. Ve 24. min. však inkasoval z hole Vítka, který nadvakrát umístil kotouč nahoru – 3:2. Ve 26. min. byl po buly v šanci náchodský Hudeček, střílel ale nad branku. O dvě minuty později domácí hráli oslabení 5 na 3. Ne však dlouho, protože Hubáček bombou na bližší tyč srovnal na 3:3. V polovině utkání se hrálo 4 na 4 a vracející se Dostál z trestné lavice prostřelil Ježka – 4:3.

Ve třetí třetině již stoupla nervozita a více se bojovalo než hrálo na krásu. Domácí pak nevyužili dlouhou přesilovku 5 na 3 a naopak při jejich dvojnásobném oslabení vystihl Kodym úmysl Hamerského na modré a vyslal do brejku Petra, který pověsil kotouč pod břevno – 5:3. Ve zbytku zápasu již domácí výsledek kontrolovali.

Pavel Biegl, trenér N. Města: „Utkání potvrdilo, že proti nám stojí velmi silný soupeř. Základním stavebním kamenem výhry byl výkon Bláhy v brance. Po první, z naší strany výborné, třetině přišel útlum. Škoda neproměněných nájezdů ve třetí třetině, mohlo být rozhodnuto již dříve. Je jasné, že nás čeká hodně těžká série.“

Aleš Hynek, manažer mužstva Náchoda: „Pokud nás hlavní rozhodčí nechal hrát hokej, tím myslím obě mužstva, určitě jsme nebyli horším týmem. Po vyrovnané první třetině jsme ve druhé přidali na obrátkách a soupeře přestříleli sedmnáct ku čtyřem. Bohužel jsme naše střely neproměnili v branky a do šatny odcházeli s jednobrankovým mankem. Do třetí třetiny jsme nastoupili s odhodláním výsledek zvrátit. Rozhodčí Svoboda byl však proti. Hned v prvních vteřinách vyloučil našeho hráče a s tímto trendem pokračoval celou třetinu. Celkem osm minut jsme dokonce odehráli ve třech. Díky jeho nesmyslným výrokům se konec utkání zbytečně oboustranně přiostřil. Poděkovat chci všem hráčům za předvedenou hru a hlavně za pevné nervy k výrokům hlavního sudího. Nepříjemnou zprávou je vážné zranění naší brankářské jedničky Jirky Navrátila.“

Sestavy – N. Město: Bláha – Beneš, Dostál – Jakl, Plíhal – Dittrich, Šnejdr – Petr, Ježek, Praus – Janoušek, Kodym, Pišta – Hejduk, Chmelík, Vlček. Náchod: Navrátil (19. Ježek) – Chudý, Šotola – Pavlík, Hamerský – Fečo, Borůvka – Verner, Vondřejc, Hudeček – Vítek, Hubáček, Hrabica – Škoda, Javůrek, Komárek.

Skupina o udržení:

HC Opočno – HC Wikov Hronov 5:3 (2:1, 1:2, 2:0). Radek Měsíček, trenér Hronova: „Utkání, které bylo z naší strany s Opočnem za poslední dobu nejpovedenější, rozhodly dvě hrubé chyby ve třetí třetině. Už se těším na zápas, kdy za nás bude chytat Petr Svoboda.“

Sestava Hronova: Vich – Hornyš, Mlateček – Fink, Vaněk – Rojšl, Štelzig – F. Ropický, P. Ropický, Šakarov – Matyska, Kozák, Kubeček – Majer, Boroš, Ansorge. (jv, pb, jk)