Pět zápasů drželi hokejisté Hradce Králové vítěznou sérii a atakovali nejvyšší příčku tabulky, jenže nedělní prohra na ledě Českých Budějovic 3:4 plány na posun do čela extraligy zhatila. Mountfield na jihu Čech jen dotahoval vedení domácího Motoru.

„Zase jsme museli dotahovat a tentokrát to nedotáhli. Moc nás to mrzí. Chtěli jsme vyhrát,“ povídal pro klubový web Aleš Jergl.

Sedmadvacetiletý útočník v polovině úvodní třetiny vyrovnal na 2:2 a zápas vypadal pro Východočechy nadějně. Jenže za tři minuty domácí Lukáš Pech znovu dostal Budějovice do vedení. A to už hosté nedorovnali.

„České Budějovice předvedly dobrý nástup, ze kterého vytěžily dva rychlé góly. Pokaždé se nám podařilo vyrovnat, ale na jejich třetí gól jsme nedokázali zareagovat. Celý zápas jsme tahali za kratší konec, trochu nám chyběl pohyb. Budějovice si zasloužily vyhrát, o ten gól byly lepší," přiznal sportovně trenér Tomáš Martinec, jenž vedl tým proti svému bratrovi Patrikovi, který je v Motoru asistentem kouče Jaroslava Modrého.

Mountfield toužil ve vyprodané Budvar aréně před 6421 diváky uspět. V dresu domácích naskočil po devatenácti letech i mistr světa z roku 2010 Jiří Novotný. „Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Bohužel jsme ho nezvládli,“ doplnil Aleš Jergl, jenž v této sezoně zapsal čtyři góly a pět nahrávek.

Hradec, který je v tabulce třetí s jednobodovou ztrátou na vedoucí Pardubice, bude chtít nezdar napravit v pátek doma proti Liberci (18). „Chceme vyhrát a rozjet další sérii výher,“ vyhlásil bojovně Aleš Jergl.