Nové Město nad Metují – HC Trutnov 7:3 (0:1, 3:2, 4:0).

Zápas se pro domácí nevyvíjel od začátku dobře. Přestože poměř střel po první třetině byl 15:2, prohráli ji Spartakovci 0:1. Stačila jedna chyba na útočné modré a brejk využil Javůrek. Přitom řada akcí volala po gólu, ale v zakončení chyběl potřebný klid. A ve druhé třetině bylo pro domácí ještě hůř. Nejprve Okrouhlický potrestal ze samostatného nájezdu další, tentokrát Lochmanovu hrubou chybu na útočné modré, a o tři minuty později při přesilovce po objetí branky z otočky k bližší tyči zvýšil tentýž hráč na 0:3. Domácí se ze střeleckého spánku probrali až těsně před polovinou utkání a za tři minuty bylo vyrovnáno. Jako první se mezi střelce zapsal Praus, když zblízka dorazil Jaklovu střelu od modré, pak Kostka trefil horní konec hokejky nic nevidícího Škopa, následovala střela Herziga do tyče, kterou si hostující brankář srazil do sítě, a nakonec Ježek usměrnil do klece jemnou tečí střílenou přihrávku Kodyma od mantinelu 3:3. Přestože pak měli domácí další příležitosti, skóre ve druhé třetině již zůstalo nezměněno. Na začátku třetí třetiny přišla nejprve tragická přesilovka domácích, ale z té následné se již radovali z vedení, když krásnou kombinaci Plíhal – Dittrich – Kodym – Beneš zakončoval posledně jmenovaný do odkryté branky 4:3. Hostům evidentně docházely síly a pomáhali si nedovolenými zákroky, které rozhodčí trestal. V přesilovkách pak došlo k rozhodnutí utkání. V 50. min. při přesilovce 5 na 3 střílel z úrovně kruhů Zámečník a Herzig, přestože neměl snadnou pozici, zvýšil na 5:3. V 52. min. střílel Dittrich do tyče. To již byl v trutnovské svatyni náhradník. Pak Plíhal pálil těsně nad břevno a závar před bránou hostí neúspěšně zakončil z vyložené pozice Ježek. Ten si chuť napravil o dvě minuty později, když na 6:3 tečoval pod břevno Kostkovu adresnou střelu. V 58. min. při vlastním oslabení využil chyby hostů Řeháček a dlouhým blafákem do forhendu uzavřel skóre na 7:3.


Trenér Nového Města Ježek: Hned na úvod sezony se nám „povedlo“ pěkné drama… Ale přestože jsme prohrávali v polovině utkání 0:3, nepochyboval jsem o našem vítězství. Kluci byli až přemotivovaní a z toho plynula křeč v koncovce. Patří jim dík za to, že dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání.“


Branky N. Města: Herzig a Ježek 2, Praus, Beneš, Řeháček.
Sestava N. Města: Bláha – Plíhal, Beneš – Chudý, Jakl – Dostál, Lochman – Kostka, Táborský – Dittrich, Kodym, Ježek – Hejduk, Praus, Herzig – Řeháček, Janoušek, Petr – Zámečník, Kafka.