KRAJSKÁ LIGA

Jaroměř – Dvůr Králové 2:4 (1:0, 1:4, 0:0)
Oba týmy vstoupily do zápasu opatrně, mírnou převahu ale přece jen měli v úvodu domácí. Pěknou akci předvedli v 6. minutě hostující Polák s Fořtem, chybělo ale přesnější zakončení. O tři minuty později však udeřilo na druhé straně. Hlavnička obral o puk hostujícího Karlíka a dobře provedenou kličkou nedal Čápovi šanci – 1:0. Vedoucí gól dal Jaroměři křídla. Sebevědomí domácí účinně napadali dvorskou rozehrávku a ničili rodící se akce už v zárodcích. Daleko od vyrovnání nebyl hostující Luštinec, jenž ve vlastním oslabení tvrdě pálil z pravého křídla, ale těsně minul jaroměřskou svatyni.

Do druhé třetiny vstoupili hosté ze Dvora mnohem aktivněji, vyšší rychlost však zařadili i domácí. Hostující Veselý se před brankovištěm nadvakrát ještě neprosadil, zato jeho spoluhráč Ježek ve 25. minutě střelou z mezikruží po nahrávce Luštince ukázal, že si mířidla před zápasem seřídil přesně – 1:1. Na druhé straně pálil nebezpečně veterán Růta, Čáp v hostující brance ale jeho střelu vytěsnil ramenem.
Jaroměř šla ještě jednou v zápase s lídrem do vedení. V polovině utkání vyšachovali dvorskou obranu Kocián s Koblížkem a pro prvně jmenovaného nebyl problém povedenou kombinaci zakončit – 2:1. Vedení ale domácím vydrželo jen dvě minuty. Dělovku Vitebského od modré v přesilovce pohotově dorazil Luštinec – 2:2. Dvorský kapitán připravil i třetí branku. Ve 37. minutě jeho pas našel v ideální pozici Sedláčka, který parádně zavěsil – 2:3. Tentýž hráč zasadil domácím 20 sekund před koncem třetiny definitivní ránu. Jeho nahození od modré překvapivě doplachtilo až za záda brankáře – 2:4.

V poslední třetině hosté aktivní hrou Jaroměř nepustili do trvalého tlaku, s několika, které si domácí hokejisté připravili, si poradil Čáp. Blýskl se hlavně efektivním zákrokem při střele Hlavničky, kdy rychle vysunul levý beton a zabránil takřka jistému gólu.

Třebechovice – Náchod 3:4 (0:1, 3:2, 0:2)
V Třebechovicích se od úvodních minut hrál oboustranně svižný útočný hokej, v němž se poprvé měnilo skóre až po polovině prvního dějství. Bezbrankovým stavem pohnul hostující Macháň – 0:1.

Domácí však ve druhé periodě dokázali výsledek otočit. Nejprve v polovině 25. minuty vyrovnal Erban a o necelých deset minut později otočil zápas na stranu domácích Hendrich – 2:1. Od Hendrichovy trefy neuběhla ani minuta, když Šeda posunul skóre už na 3:1. Náchod se však rychle vrátil trefou Zemana do zápasu – 3:2.

A Zeman měl prsty také ve vyrovnání. Ze třetího dějství uběhla pouze minuta, když právě Zeman našel Suka, jenž srovnal na 3:3. Definitivní rozuzlení celého utkání přišlo v polovině 54. minuty, kdy hostující Komárek definitivně zápas otočil zpět na stranu Náchoda.
„Dnešní zápas nám vyšel skvěle. Měl kvalitu, rychlost a nasazení. Věděli jsme, že Třebechovice jsou ve výborné formě a že vyhrály čtyřikrát v řadě. Po minulé prohře jsme si stanovili jasné zásady, které by nás měly dovést k vítězství. Kluci dodržovali do puntíku herní plán a přesto, že jsme prohrávali už 3:1, stále jsme věřili ve výhru. Všechny formace odehrály super zápas a lajna „patriotů" dala dva důležité góly. Všechny hráče do jednoho musím pochválit za předvedený týmový výkon," říkal po utkání hostující trenér Filip Luňák.