HC Jaroměř – Spartak Nové Město n. Met. 2:6 (1:2, 0:2, 1:2).

Hosté z Nového Města měli parádní vstup do utkání. Již ve 2. min. prošli hladce středním pásmem a Petr nekompromisně zakončil – 0:1. První třetinu a vlastně i celé utkání poznamenala spousta vyloučení na obou stranách. V jedné početní výhodě Jaroměře chyboval domácí Šotola, jenže Praus jeho hrubku nepotrestal. Nestandardní počet hráčů na ledě byl také při vyrovnání v 16. min. Od mantinelu si vyjel Rybín a jeho dobrou práci dokonal Hamáček – 1:1. Do kabin se však šlo za stavu 1:2. V závěru první části šla Jaroměř do tří, což v čase 19:25 využil hostující Řeháček.


V úvodu druhé třetiny dohrávali hosté ještě přesilovku pěti proti čtyřem a po Řeháčkově asistenci zavěsil pod břevno Ježek. V té době uběhlo ze druhé části 15 vteřin! Chvíli nato měli zase početní výhodu domácí, uzamkli Spartakovce v jejich obranném pásmu, kýžené kontaktní branky se i díky několika skvělým zákrokům Bláhy nedočkali. V téže početní výhodě mohli naopak domácí inkasovat, to by však musel Hrabica proměnit své sólo. Definitivní odpor Jaroměře zlomili Spartakovci ve 37. min., když krásnou individuální akci zakončil neméně krásně Zámečník – 1:4.


V poslední části už hosté hru kontrolovali a nikam se netlačili. Přesto ve 37. min. po rychlém kontru napálil novoměstský Praus břevno. Krátce nato poslal sudí Pahulák domácí do tří a Praus si svůj předchozí nezdar vynahradil. Na brankové čáře si povodil Macháně a upravil na 1:5. Za necelé dvě minuty pak propálil od modré jaroměřského gólmana Plíhal a upravoval už na 1:6. Poslední slovo však měli domácí. V oslabení využil výbornou práci Růty s Rudolfským kapitán Jaroměře Chýlek a upravil na konečných 2:6.


Vlastislav Vondřejc, trenér Jaroměře: „Dnes jsme k utkání přistoupili lépe než v Novém Městě a pokud se hrálo v pěti, tak jsme byli lepší. Bohužel máme v poslední době hodně vyloučených, čímž škodíme hlavně sami sobě. Myslím si, že bojovnost byla úplně špičková, byl to hokej se vším všudy, ale bohužel nás hra ve třech stojí síly i góly.“


Pavel Biegl, trenér Nového Města nad Metují: „Dnes utkání kvalitou nedosahovalo prvního finále, ale přece jen jsme byli daleko produktivnější v zakončení. Rozhodnuto ale ještě určitě není, v současné době máme jedno vítězství do cíle, takto to berme.“

BaL Dvůr Králové n. Lab. – HC Hronov 6:5 (1:3, 2:0, 3:2).

Na tabuli svítil čas 5:22 a skóre 0:3. Kdepak porucha! To domácí hráči totálně prospali začátek, a tak gólman Poláček, aniž by si sáhl na puk, odjel střídat. Dvoráci v utkání ale ukázali obrovskou vůli po vítězství, když i poté, co se ve druhé části vyrovnáním na 3:3 vyhrabali z nejhoršího, dokázali reagovat i na dvě branky Hronova z úvodu třetí třetiny.


Ze stavu 3:5 se nadechli k velkému náporu. Vyrovnání na 5:5 zařídil dvěma góly výborně hrající Haken a vítězství Dvora obstaral při hostující power play (Hronov potřeboval vyhrát, protože úvodní duel prohrál 2:3) útočník Dušička, který puk za brankovou čáru dovezl v čase 59:59. „Jsem velmi spokojený, že se nám utkání podařilo otočit. Klukům bych chtěl poděkovat, že to po začátku nezabalili. Vítězství si velice vážím, protože Hronov hrál velmi dobře,“ sdělil po utkání trenér Dvora Králové Aleš Hrubý.


Radek Měsíček, trenér Hronova – o zápase? „Z naší strany to byl velmi povedený zápas, tedy až na druhou třetinu, která nám nevyšla. Výsledek ovlivnilo pár maličkostí. Nejvíce mě mrzí, že jsme vedli 3:0 a ve třetí třetině ještě 5:3 a nedokázali to udržet. Dvůr je ale přeci jenom pořád kvalitní mužstvo!“


O sezoně? „Pro Hronov byla velmi úspěšná. Trochu jsme udělali v klubu pár pravidel, aby to fungovalo. Klape to hlavně u vedení, hráčský kádr se také trochu zkvalitnil. Mám proto jen slova samé chvály.“


O play off? „Mrzí mě, že jsme v Novém Městě za stavu 3:3 dostali gól asi 11 sekund před koncem prodloužení. Protože kdybychom ten zápas vyhráli, věřím tomu, že by ta série dopadla jinak. Gólmana máme kvalitnějšího a ten první zápas bychom na penalty určitě vyhráli.“ (mr, bog)