BK Nová Paka – HC Náchod 2:4 (2:3, 0:0, 0:1). Oproti nedělnímu utkání hosté postrádali Hracha, Leedera, Zemana, Presseho, stále chyběl i Kosík, naopak hráli Pánek, Ježek a Vondřejc. Domácí nastoupili v brance s J. Dresslerem a v poli se dvěma ruskými akvizicemi Suvorovem a Shamolinem.

V 6. min. byli vzájemně vyloučeni Havelka s Macháněm. V úvodu 7. min. Shamolin nahazoval kotouč na branku a Pánek jej nešťastně usměrnil za bezmocného Luňáka – 1:0. O 19 sekund později domácí zasadili Náchodu druhý gólový úder po blafáku Hrice – 2:0. V 10. min. hráli hosté přesilovku po faulu V. Plecháče a po necelé minutě Macháň tečoval mimo Dresslerův dosah ránu Pánka – 2:1. V polovině 12. min. junior Havrda šikovně sklepl ránu Ježka a bylo srovnáno – 2:2. Ve 14. min. Ježek zamíchal před domácí brankou a hosté otáčejí na 2:3.

Do druhé třetiny domácího Dresslera nahradil mezi třemi tyčemi Abrahám a u hostí nemohl dále z důvodu zranění pokračovat Pánek, kterého v obraně nahradil do té doby útočník Javůrek. Ve 27. min. zazvonil Srba o břevno Abrahámovy svatyně. Těsně před koncem druhé části pláchl náchodským bekům Hric, ale tentokrát si na výborném Luňákovi vylámal zuby.

Do třetího dějství vlétli domácí se snahou zvrátit vývoj zápasu a Luňák se měl co ohánět. Ve 46. min. si nedovoleně počínal Janoušek a následné oslabení hosté ustáli bez pohromy. V 54. min. byl za zdržování hry vyloučen domácí V. Plecháč, šance Kodyma ale ke gólové pojistce nevedla. V 59. min. domácí sáhli ke hře bez brankáře, nejprve Macháň zablokoval ránu Shamolina a odražený kotouč poslal do opuštěné klece Janoušek.

Pavel Kodym, trenér Náchoda: „Byl to opět hodně těžký zápas, ve kterém nás znovu podržel výborně chytající Filip Luňák. Pochvalu zaslouží i obránci, protože celý zápas odehráli ve čtyřech."

TJ Spartak Nové Město nad Metují – HC Jičín 6:4 (1:1, 2:3, 3:0). Domácí Spartak potřebuje body jako sůl, což se odrazilo i na dobrém vstupu do utkání. Na konci 4. min. Hrabica nabil Dostálovi a jeho střelu zastavila až síť jičínské branky – 1:0. Na tuto branku však už Spartakovci v první části nenavázali, naopak v polovině 17. min. inkasují z hole Abela, jenž vyrovnává na třetinových 1:1.

Také vstup do druhého dějství se domácí náramně povedl. V začínající 25. min. se trefuje Škoda a za pouhých devět vteřin posílá Spartak do dvoubrankového náskoku Vlček. Na to hosté reagují oddechovým časem, který zabírá. Nejenže Jičín novoměstskou euforii zastavuje, ale navíc v polovině 29. min. Mizerou snižuje na 2:3. Tentýž hráč pak při svém dalším pobytu na ledě navíc srovnává na 3:3. Obrat utkání Jičín dokonává ve 34. min., kdy Weiss dává na 3:4. Za pět a půl minuty tak hosté otáčejí stav 3:1 na 3:4.

V osmé minutě třetí části dostávají hosté možnost navýšení skóre, jenže domácí Souček v oslabení začíná psát zase jiný příběh – 4:4. V polovině 57. min. dostávají možnost početní výhody domácí a Petr v začínající 58. min. vrací Spartaku opět vedení 5:4. O několik vteřin později dostává menší trest další jičínský hráč, na led jde opět přesilovkové komando Spartaku a Šejnoha minutu a půl před třetí sirénou uzavírá gólový účet zápasu na 6:4.

Milan Havrda, trenér Nového Města nad Metují: „Zodpovědný výkon celého družstva. V první třetině jsme soupeře přehráli, ve zbytku zápasu se pak už hrál vyrovnaný hokej. Definitivně jsme rozhodli až v závěru zápasu."

HC Jaroměř – Stadion Nový Bydžov 5:0 (1:0, 2:0, 2:0). Na první branku zápasu si příznivci na jaroměřském zimním stadionu museli počkat až do závěru prvního dějství. Devatenáct vteřin před první sirénou posouvá bezbrankové skóre Mach – 1:0.

Hned v úvodu prostřední části musejí domácí hokejisté bránit vyloučení střelce úvodní branky. Mach si na trestné lavici odpykal celé dvě minuty a po svém návratu na led zužitkoval přihrávku Kociána – 2:0. O chvíli později se proti pravidlům provinil další domácí hráč, Bujňák, také on nejenže přečkal celé dvě minuty na trestné lavici, ale stejně jako Mach po svém návratu na ledovou plochu skóruje – 3:0. Zda toto „kouzlo" vyloučení a následné branky bude fungovat i na druhé straně, vyzkoušeli hostující Kozák a chvíli po něm i Šlejtr, stav se ale nemění. A neměnil se ani po vyloučeních hostujících Němce či Mádle.

Ve třetím dějství si už Jaroměř zápas hlídala a tři body pojistila ještě dvěma přesnými zásahy Karla a Vejmana.

Pavel Biegl, trenér Jaroměře: „I když byla pokora k soupeři na daleko vyšší úrovni než proti Náchodu, vítězství se nerodilo lehce. Bydžov odehrál výbornou první třetinu, až dva góly v druhé třetině zlomily jejich odpor. Mrzí mě však přístup některých jeho hráčů, za rozhodnutého stavu se uchylovali ke zbytečně nečisté, místy až záludné hře. Odehráli jsme dobré utkání." (jk, mr)