HC Jaroměř – HC BaL Dvůr Králové nad Labem 2:1 (1:1, 1:0, 0:0).

Domácí začali utkání pěkně od podlahy a již po dvaceti vteřinách rychlou kolmicí přečíslili dvorskou defenzivu, jenže Novotný svůj pokus ukryl pouze do výstroje dvorského gólmana. V čase 7:32 si domácí Ježík vyšlápl u mantinelu na Pletku, to však nenašlo pochopení u hlavního sudího a ten mu za úder na hlavu vyměřil trest 2+10 minut. Nabídnutou početní převahou hosté neopovrhli, na začátku desáté minuty vypálil od modré Říčař a ve skrumáži před Macháněm dorážel do prázdné Zmítko. Na vyrovnání se v Jaroměři čekalo do 15. min., kdy Poláček neudržel neposedný puk a důrazný Růta vyrovnal – 1:1. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin.


Domácím vyšel také dobře vstup do druhé části. Po Merklově střele od modré vznikl před brankou Dvora zmatek, kterého nekompromisní ranou pod břevno využil Rybín – 2:1. V té době časomíra ukrojila z druhé části pouhých 21 vteřin. Zbytek druhé třetiny byl poznamenán vyloučeními na obou stranách, žádné z mužstev se však do výraznější šance nedostalo.


Hosty mohlo paradoxně vrátit do utkání oslabení v úvodu třetí části, jenže Kubelka v brejku neuspěl. Dvůr postupně zvyšoval obrátky, výsledkem byla šance Pletky, ale ani on si na hrdinu v domácí brance nepřišel. Definitivně mohl utkání rozhodnout domácí Vejman, ale ani on ve svých dvou velešancích neuspěl. Minutu a šestnáct vteřin před koncem si hostující tým vzal time – out, trenér Dvora odvolal Poláčka z branky a hosté zkusili hru v šesti. Při ní přišly šance na obou stranách, branka však už nepadla, a tak po závěrečné siréně mohla v táboře Jaroměře vypuknout neřízená oslava.
Vlastislav Vondřejc, trenér Jaroměře: „Upřímně musím říct, že jsem v domácí vítězství nevěřil. Proti Dvoru jsme doma letos nehráli dobře, dokonce jsme od nich jednou dostali desítku, ale o to krásnější nyní zažívám pocity. Tentokrát to nebylo tak kvalitní utkání jako ve Dvoře, ale za bojovnost a strašnou vůli po vítězství jsme si to zasloužili.“


Aleš Hrubý, trenér Dvora Králové nad Labem: „Domácí hráli dobře, ale i my jsme nehráli špatně, znovu rozhodlo proměňování šancí. Tomáš Kubelka jel za stavu 2:1 sám na branku, jenže nedal. Jaroměři samozřejmě gratuluji k vítězství i k postupu do finále.“

HC WIKOV Hronov – Sp. Nové Město nad Metují 3:4 (1:1, 1:1, 1:2).

Vyloučení Kozáka ve 3. min. Hronov s přehledem ubránil, ale hosté měli v nástupu do utkání více ze hry. Hronov vyslal svoji první střelu na Bláhu až v 7. minutě. Krátce nato přišla zbytečná ztráta puku v obranné třetině Ochotníků, Dittrich ideálně předložil Ježkovi, kterému stačilo jen nastavit hůl – 0:1. O chvíli později však Hronov odpověděl strojovou kombinací Bohuněk-Šakarov-Škoda a posledně jmenovaný se zapsal do listiny střelců – 1:1. Ihned po buly velkou šanci Špetly Bláha utlumil ve své lapačce. V 19. min. měl čistou loženku Kafka, ale i Svoboda ukázal, že svoji lapačku skvěle ovládá.
V nástupu do druhého dějství špatně bráněný hostující Petr dokázal přes hůl bránícího hráče vystřelit a slaboučká střela si našla skulinku mezi Svobodovými betony – 1:2. Ve 27. min. Hronov využil přesilovku, to když vyraženou Hudečkovu střelu vrátil do odkryté části branky Šakarov – 2:2. Pak se nešťastně zranil hostující Táborský a musel opustit led na nosítkách. Zbytek druhé části rozkouskovala vyloučení na obou stranách, stav se ale neměnil.


Možná rozhodující moment přišel ve 43. min. Rojšl zcela sám před Bláhou dal těsně vedle. Pak hrál dlouhou přesilovku pět na tři i soupeř z Města, Hronov obětavě ubránil. Ve 48. min. měl slušnou příležitost Šakarov, z úhlu ale puk nestačil propasírovat do sítě. Při vyloučení Bohuňka naopak dělovka Kodyma jen prosvištěla nad břevnem hronovské svatyně. Pak přišlo K.O. favorita z Nového Města. V čase 52:36 po zbytečném faulu domácích napřáhl při přesilovce od modré Kostka a Svoboda zaregistroval puk až v síti – 2:3. O devatenáct sekund později z pravého křídla vymetl růžek branky Ochotníků Praus a hosté odskočili na 2:4. Zdálo se být rozhodnuto, Hronov však skvěle bojoval. Všem ujel Škoda, byl sražen, rozhodčí Pahulák ale jen vylučoval. Pak znovu hosté faulovali a Hronov přesilovku za pouhých pět sekund využil. Dělovka Bohuňka málem protrhla síť – 3:4. V pokračující přesilovce pět na čtyři v dobré šanci Šakarov přestřelil a zbylé tři minuty hosté zkušeně pohlídali a ani Hronovu nedovolili zkusit power– play.


Radek Měsíček, trenér Hronova: „Ve vyrovnaném utkání jsme ve třetí třetině vyrobili dvě hrubky, které daleko zkušenější soupeř potrestal. Je však nutné vidět, že Město je herně někde jinde než my, a proto jsem na své kluky velice hrdý, že sehráli s favoritem dva velice vyrovnané zápasy a cestu do finále mu značně znepříjemnili.“ (mr, mš)