V Krajské soutěži mužů se naopak dařilo novoměstskému Spartaku, který doma načepoval soupeři ze Skutče desítku.

KRAJSKÁ LIGA

NÁCHOD – JAROMĚŘ 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)

Nervozní úvodní dějství branku nepřineslo. Nejblíže ke gólové radosti byli hostující Hlavnička ve 2. minutě, a domácí Havrda v polovině prvního dějství, kteří rozezvučeli pouze brankovou konstrukci.

Ve druhé třetině domácí hráli ve dvojnásobném oslabení, které zmírnil faulem hostující Hamáček. V oslabení tří proti čtyřem otevřel skóre domácí Chaloupka – 1:0. Po návratu obou domácích hříšníků na led hráli Náchodští přesilovku, v níž po samostatné akci poslal Náchod do dvoubrankového vedení Janoušek – 2:0. V polovině zápasu se vydal do třetiny hostů Havrda, nejprve naznačil nahrávku doprava na Janouška, aby vzápětí vystřelil na bližší tyč – 3:0. Rozjeté domácí přibrzdil ve 33. minutě Kačerovský – 3:1. Ve 39. minutě byl vyloučen hostující Veselý a za protesty vyfasoval „desítku“ i gólman Navrátil. Domácí nejenže skóre nenavýšili, ale navíc třináct vteřin před druhou sirénou inkasovali z hole Hamáčka – 3:2.

Ve třetí části se hosté snažili vývoj utkání zvrátit, k čemuž jim pomáhali svou nekázní sami domácí. Na konci 48. minuty mohl přidat pojistku domácí Havrda, jenže opět trefil pouze tyč Navrátilovy branky. Jaroměř v závěru sáhla ke hře bez brankáře, domácí ale už těsné vítězství uhájili.

JIČÍN – HRONOV 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Jičín má v úvodu letošní sezony fazónu, což potvrdil i proti Hronovu.

Ten udržel bezbrankové skóre jen minutu a kousek. O vedoucí trefu zápasu se postaral domácí Borovec. V dalších minutách první třetiny se nad jičínský led snesla nervozita, menší dvouminutové tresty na jedné straně střídaly tresty na straně druhé, ale skóre se dlouho neměnilo. To se opět změnilo paradoxně při kompletní stavu hráčů na ledě v 19. minutě, kdy na 2:0 upravil Vajsejtl.

Hronov nezachytil úvod druhého dějství a už po 34 vteřinách dal domácím tříbrankový polštář Pletka. A poté opět následovala nervózní pasáž plná vyloučení, po níž přišlo v polovině zápasu snížení hostujícího Glose – 3:1.

Naději na zvrat v utkání živili hostující hokejisté až do 56. minuty, kdy jičínský Nový vstřelil čtvrtý gól svého týmu – 4:1. V následující minutě sice hosté Petrem korigovali na 4:2, jenže čas hrál proti nim. Půl minuty před třetí sirénou pak pečetil výhru Jičína Pletka – 5:2.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ

N. MĚSTO N. MET. – SKUTEČ 10:4 (5:1, 4:2, 1:1)

Gólové představení odstartoval v Novém Městě v polovině 3. minuty Chmelař. Do konce 10. minuty se ještě trefili domácí Kozák s Vlčkem, kteří vyhnali hostujícího brankáře na střídačku. To Skutči na chvíli pomohlo, neboť hned vzápětí snížil Zoulík – 3:1. Nové Město to však nevyhodilo ze sedla a po gólech Hakličky s Vlčkem uzavřeli první dějství se skórem 5:1.

Ve druhé třetině domácí Spartakovci odskočili až na 8:1 a až teprve potom dovolili soupeři slepenými góly korigovat na 8:3. Čtyři vteřiny před druhou sirénou upravil a 9:3 Chmelař.

Třetí třetina se v Novém Městě už dohrávala jen z povinnosti a přinesla pouze po jedné brance na obou stranách.