Do výborné formy se dostává Hronov, který jedenácti góly doma doslova rozcupoval Novou Paku. Sedmičku si pak odvezlo z Náchoda Opočno a dařilo se také Jaroměři, která doma přetlačila Třebechovice. Ty kvůli porážce v Jaroměři spadly na průběžné druhé místo tabulky, na které se už pomalu tlačí kompletní regionální trojlístek.

KHL Královéhradecko

HRONOV – NOVÁ PAKA 11:3 (6:0, 3:1, 2:3)

Hronov bez Havelce sehrál brilantní první třetinu, která celé utkání nakonec také rozhodla.

Už v 5. minutě Šejnoha nadvakrát propasíroval puk přes Škopův beton a Hronov vedl 1:0. V 11. minutě Fišer vyhrál v útočném pásmu buly a Škop Dudadíkovu střelu švihem zaregistroval až v síti – 2:0. Hned v následující minutě už domácí vedli o tři branky, když zámek Hronova zakončoval střelou z bodu pro vhazování Šejnoha – 3:0.

Rozjetý Hronov však nepolevoval. Ve 13. minutě Dudadík zachytil rozehrávku hostí, dal puk do jízdy Vackovi a jeho bekhend znamenal již stav 4:0. Pět minut před koncem první periody zajel za branku Fišer, přenechal puk u první tyče Šejnohovi, a ten byl při střelecké chuti – 5:0. V poslední minutě první třetiny Petr předložil kotouč Daňovi, ten prokráčel celou obranou Nové Paky a zavěsil – 6:0. To již byl v brance hostí náhradní brankář Bouška, ale Novopackým to nebylo nic platné.

Až ve 25. minutě přišly první vážné šance hostí, Šuvara však blafák nedal. Hned v následující minutě vybojoval zdánlivě ztracený puk domácí Fišer a z úhlu zavěsil – 7:0. Ve 29. minutě při přesilovce trefil hronovský Vacek jen břevno, ale o chvíli později při dvojnásobné přesilovce Hronova Fišer s jistotou poslal puk po osmé pod horní tyč branky hostí – 8:0. V polovině utkání výborný Mahdal přenechal v domácím brankovišti svoje místo náhradnímu gólmanovi Kubečkovi. 

Ve 34. minutě si dvakrát v nájezdu vyměnili puk Petr s Glosem, jenž posunul skóre už na 9:0. Do branky hostí se opět vrátil Škop. Ve 36. minutě pykal za faul Mlateček a hosté přesilovku využili Jebavým – 9:1.

V poslední třetině se až příliš řešilo, kdo dá jubilejní desátý gól a domácí hráči často nechávali Kubečka v brance na holičkách. Vymstilo se jim to v 50. minutě, kdy ujeli dva hosté na jediného beka Hronova a Krsek svoji šanci proměnil – 9:2. V 56. minutě hostující Pulec snižoval na 9:3, ale pak vzal na sebe platbu za desátý gól Šejnoha, který svým čtvrtým gólem do prázdné klece zakulatil skóre na 10:3. V poslední minutě ještě Glos nezištně přenechal puk Petrovi, a ten uzavřel na konečných 11:3.

NÁCHOD – OPOČNO 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Domácí po odloženém středečním utkání s Třebechovicemi potřebovali proti poslednímu celku tabulky bodovat.

A na hře Náchoda to bylo od úvodní minuty znát. Hosté z Opočna se dostali pod tlak, který poprvé gólově vyústil už v 5. minutě, kdy Tatar vybídl ke skórování Pánka – 1:0. V úvodu 8. minuty zkušený Kodym s rutinou zakončil samostatnou akci – 2:0. Pak se však domácí střelci odmlčeli a připomněli se až v závěru úvodního dějství. V polovině 19. minuty dával na třetinových 3:0 Havrda.
Domácí diktovali tempo hry i ve druhé třetině a ve 28. minutě navýšili skóre na 4:0, když po ráně Chaloupky doklepával puk do sítě Škoda. Pátý gól Náchoda padl ve 34. minutě, to Ježek využil nahrávku mladíka Tatara – 5:0. Následně oba nejzkušenější domácí hráči Ježek s Kodymem z utkání odstoupili a na jejich uvolněná místa v sestavě naskočili Leeder se Zemanem.

V úvodu třetí části byli vyloučeni domácí Chmelík a hostující Žid. A v polovině téže minuty dostal Plíhal možnost švihnout zápěstím a rozvlnit síť za hostujícím Bláhou po šesté – 6:0. V polovině třetí třetiny se provinil proti pravidlům hostující Píč a o jeho předčasný návrat na led se postaral Zeman – 7:0. Ve zbytku utkání bylo ve hře už jen čisté konto domácího gólmana Bernarta, který se v závěru utkání měl co ohánět.

JAROMĚŘ – TŘEBECHOVICE 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

Na úvodní branku zápasu se v Jaroměři čekalo až do závěru prvního dějství, když se v 18. minutě prosadil domácí Hamáček – 1:0. Třebechovice totiž předtím nevyužily dva nedovolené zákroky domácího Koblížka. Poprvé se zkušený jaroměřský bek provinil proti pravidlům hned v polovině druhé minuty, jeho trest ale „vykrátil“ o chvíli později hostující Drašnar, a podruhé přečkali domácí Koblížkovo vyloučení na začátku 15. minuty.

Výhodu početní převahy naopak dostala Jaroměř v úvodu druhé části, ale ani ona svou přesilovku nevyužila. Další přesilovku promarnili domácí v polovině utkání, tentokrát je to ale zase tolik mrzet nemuselo. Krátce po návratu hříšníka na led zvýšil na 2:0 domácí Veselý.

Třebechovice vrátil do hry v začátku třetího dějství Bartoň, Jaroměř však dokázala odpovědět o šest minut později Pekárkem – 3:1. Ještě v téže minutě však Třebechovice znovu snížily, tentokrát to bylo z hole Drašnara – 3:2. Definitivní pečeť dal na cenné jaroměřské vítězství v začínající 59. minutě Čtvrtečka – 4:2. V poslední minutě utkání se ještě nechal vyloučit domácí Mišinec, na jaroměřském vítězství se ale už nic nezměnilo.

Novoměstský Spartak ztratil bod ve Skutči  

Hokejisté novoměstského Spartaku v Krajské soutěži mužů v neděli nečekaně klopýtli na ledě trápící se Skutče, kde vyhráli až v samostatných nájezdech.

SKUTEČ – N. MĚSTO N. MET. 5:6 SN (3:3, 1:1, 1:1 – 0:0, 0:1)

Až nečekaně hodně práce měli Spartakovci na ledě zatím nebodující Skutče. 

Ta se brzy dostala do vedení a ještě před vypršením desáté minuty zápasu zvyšoval domácí Janoušek na 2:0. Až potom se probudili hostující hokejisté, kteří třemi góly během dvou minut otočili z 2:0 na 2:3. Vedení však Spartakovci do první sirény neudrželi, minutu a půl před koncem úvodního dějství domácí srovnávali na 3:3.

Druhá třetina už tak gólově divoká nebyla. Hosté si sice brzy vzali vedení zpátky (3:4), jenže Skuteč v končící 28. minutě srovnala děj zápasu na 4:4. 

Ze třetí třetiny uběhlo jen 15 vteřin, když ji zastavil gólem na 5:4 domácí Janoušek. Gól hostů v polovině 53. minuty poslal zápas do prodloužení, které ale na vítěze neukázalo.

Na něj ukázaly až samostatné nájezdy, v nichž urvali bonusový bod hosté z Nového Města.