HC BaL Dvůr Králové n. Lab. – TJ Sp. Nové Město n. Met. 9:4 (3:1, 4:1, 2:2). Hokejisté Dvora Králové si v neděli ve finálové skupině krajské ligy smlsli na Novém Městě nad Metují a lídrovi tabulky v bojích o titul nachystali první porážku.

A to přitom duel na stadionu pod Hankovým domem začal pro čtyři sta domácích fandů šokem. Ve 33. vteřině unikl po křídle hostující Řeháček a favorit se ujal vedení. Z obrovského tlaku soupeře se Dvoráci paradoxně vymanili při vlastním oslabení. A co víc, po rychlém výpadu Rychtery, zakončil juniorskou spolupráci vyrovnávací brankou Zmítko – 1:1. Role týmů se prohodily. Najednou je led plný Dvoráků a v 9. min. využívá přesilovku Kollman – 2:1. Parádní domácí představení pokračovalo dál. Ale pozor! Do šancí se dostávala i hosté. Na Poláčka si však nepřišli. V 18. min. se rozmáchl Dušička a hostující gólman Bláha neměl šanci – 3:1.

Druhou třetinu zahájili domácí v početní výhodě a skóre se měnilo už po 34. vteřinách, autorem branky Dušička. Běží 29. min. a Voděrek úspěšně doráží Říčařovu střelu – 5:1. Poté se ke slovu dostali i hosté, když u tyčky zůstal zapomenutý Kodym. Ale naděje Nového Města žila jen do 36. minuty. To totiž nádhernou ránou pod břevno Vítek trestal jejich hru v šesti a v předposlední minutě prostřední části ten samý domácí hráč proměnil i čtvrtou přesilovku. Tečí Dufkovy nabídky po ledě opět pohladil duši hokejové fajnšmekra – 7:2.

Závěrečné dějství otevřela gólová dorážka Chmelíka (7:3). Jenže uplynulo 45 vteřin a Vítek slavil hattrick. Třetí trefu dal domácí útočník s naprostou lehkostí ze samostatného nájezdu. V 54. min. souboj tváří tvář s Bláhou vyhrál hravě také junior Zmítko – 9:3. Tečku za třináctigólovou salvou udělal hostující Praus, neboť Vítek v posledních vteřinách utkání sólový únik přesně nezakončil.


Aleš Hrubý, trenér Dvora Králové: „Jsem velice spokojený. Kluci ukázali, že hokej hrát umějí. Ať staří či mladí. Třeba v Hronově byla naše sestava hrozně smíchaná, dnes se nám sešla suprová. Samozřejmě jsem nečekal takový výsledek, i když jsem měl tušení, že bychom dnes mohli hrát dobrý zápas. Také jsem před utkáním klukům řekl, že nebudeme čekat na soupeře. Ukázalo se, že když jsme na ně vlítli, máme na ně.“

Václav Ježek, trenér N. Města: „Domácí byli lepší a za bojovnost si vyhrát zasloužili. My jsme se naší neukázněností často dostávali do oslabení, ve kterém nás domácí trestali a potom se už i štěstí přiklonilo k nim.“

Sestava N. Města: Bláha – Burdych, Dostál – Vantura, Lochman – Zámečník, Kodym, Řeháček – Praus, Ježek, Dittrich – Petr, Fišer, Chmelík – Marek.

HC Jaroměř – HC Wikov Hronov 7:6 SN (3:1, 2:2, 1:3 – 0:0, 1:0). Hosté přečkali úvodní tlak a naopak Matyska na počátku 6. min. přimrazil jaroměřské příznivce úvodní brankou utkání – 0:1. V dalším střídání však chyboval na červené hostující obránce a Hamáček si vychutnal Svobodu v brance Hronova – 1:1. O necelou minutu později se prodral podél hrazení domácí Vejman a střelou na lapačku otočil kormidlem utkání – 2:1. Tři a půl minuty před koncem úvodního dějství se dostal puk k domácímu Dudadíkovi, který nezaváhal – 3:1.
Druhé dějství začali opět lépe hosté a Šakarov z otočky snížil na 3:2. Jenže pak se zase opakovala situace z první třetiny a přišly dvě slepené branky domácích. Verner nejprve v polovině utkání těžil z Křepinského přihrávky zpoza branky a o chvíli později tentýž hráč procedil puk skrz výzbroj hostujícího gólmana – 5:3. Poslední slovo ve druhé části ale měli hosté, Šakarov využil svůj neuvěřitelný přehled, napříč středním pásmem vyslal do brejku Hudečka, který bekhendovým blafákem upravil na 5:3.

Časomíra ukrojila z poslední části jen 59 vteřin, když Chýlkovo nahození ve dvojnásobné přesilovce zaregistroval Svoboda až ve své síti – 6:3. Hronovští se však nevzdali a ve 45. min. využili Mlatečkem i svou početní výhodu. Nabuzení hosté chtěli za každou cenu bodovat a ke svému cíli se přiblížili v 55. min., když Šakarov využil čistě vyhrané buly Hudečka – 6:5. V poslední minutě základní hrací doby odvolal hronovský trenér Měsíček gólmana a hosté se nastěhovali do Jaroměřského pásma. Když už domácí příznivci odpočitávali poslední vteřiny utkání, nahodil Šakarov puk na jaroměřskou branku a Matyskova teč zajistila Hronovu jistý bod. Do konce základní hrací doby zbývalo šest vteřin! Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, na řadu tak přišla samostatná střílení. V nich se vytáhli oba gólmani, zatímco domácí Roman Svoboda pochytal všechny pokusy Hronovských, hostující Petr Svoboda nestačil na střelu Dudadíka ze třetí série, což nakonec rozhodlo o bonusovém bodu pro domácí.

Vlastislav Vondřejc, trenér Jaroměře: „V první třetině jsme neproměnili kupu šancí, od druhé začal hrát Hronov trochu lepší hokej a my se podřídili jeho hře. Začalo to už špatným napadáním a brzkým vyklízením středního pásma. Přestože jsme ještě na začátku třetí části vedli o tři góly, soupeř dokázal vyrovnat. Hronov bojoval až do konce, což se mu vyplatilo.“

Radek Měsíček, trenér Hronova: „Po z naší strany slabší první třetině, byla druhá třetina povedená. Ve třetí jsme pak zbytečně faulovali, přesto jsme ji vyhráli 3:1 a dostali zápas do prodloužení. V nájezdech jsem věřil, že mladého brankáře Jaroměře pokoříme, bohužel se tak nestalo.“

Sestavy – Jaroměř: Svoboda – Merkl, Koblížek – Chýlek, Novák – Růta, Bujňák Hamáček – Drašnar, Křepinský, Verner – Dudadík, Vejman, Ježík. Hronov: Svoboda – Měsíček, John – Mlateček, Komárek – Štelzig – Kozák, Šakarov, Hudeček – Ma. Franc, Matyska, Hajník – Mi. Franc, Javůrek, Vaněk. (bog, mr)