Odpovídá sedmé místo předsezónním ambicím Jaroměře?
Raději bych Jaroměř viděl v pořadí KLM (Krajské ligy mužů –  pozn. autora) alespoň o dvě příčky výše. Sezónu je však nutné rozdělit na dvě části – na základní část, kde se hrálo o play off. To se nám povedlo splnit. Ovšem zde mohlo být umístění lepší, neboť jsme v mnoha zápasech zcela zbytečně přišli o body a tudíž se umístili tak, abychom hráli více zápasů série play off doma. Pak je druhá část. Tam jsme po třízápasové sérii s Vrchlabím, kde jsme v prvním a druhém zápase byli blízko překvapení. Ve třetím zápase už docházely síly, soupeř byl lepší a po zásluze postoupil. K druhé části patřilo i play-out a zde jsme měli dle mého názoru uhrát konečné páté místo.

Nemůžu se ubránit pocitu, že Jaroměř prožila trochu smolnou sezónu. S těmi nejlepšími držela krok, přesto skončila až sedmá. V čem tedy byla horší?
Ano, hraje se nám lépe se silnějším protivníkem, který naše hráče dostane takříkajíc do varu. A zase naopak, hokejově slabším se naši hráči  přizpůsobí a je z toho trápení. Rozhodují zkušenosti a vyspělost hráčů. My razíme svoji cestu bez drahých posil.

Pomohla soutěži účast týmů Trutnova a Vrchlabí  nebo jí spíš ublížila?
Trutnov a Vrchlabí rozhodně soutěž oživily, což Vrchlabí ukázalo už vloni. Ovšem pokud takto sestavená mužstva nastoupí proti oddílům s vlastními hráči, je znát rozdíl. Nelze srovnávat třeba hráče Fořta s juniorem krajské ligy. A jestli účast ublížila, či ne? Soutěži spíše ubližuje nesmyslné přeplácení hráčů, a to je problém mnoha oddílů.

Kam se podle vás bude Krajská liga ubírat v dalších sezónách a jak se tomu bude Jaroměř přizpůsobovat?
Systém soutěže byl daný už před touto sezónou, takřka všichni věděli, o co hrají. Směr hokeje v kraji určuje to a vlastně už také určuje, kolik kdo sežene peněz na sezónu a jaké hráče za to do svého mužstva přivede. V Jaroměři se nebudeme rozhodně s někým o hráče přetahovat, natož je přeplácet. Všichni hráči v kraji by se měli zeptat hráčů v odborářských ligách, co je stojí sezóna, co platí za led, hokejky a výstroj. (mr)