FINÁLE

HC BAK Trutnov – HC Náchod 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) – konečný stav série 2:0
Před více než sedmi stovkami diváků začala obě mužstva tak, jak v Náchodě v neděli skončila.
Od první minuty byl k vidění ofenzivní hokej nahoru-dolů, a tak se brankáři ani na jedné straně rozhodně nenudili. Do první velké šance se dostali hosté na začátku 10. min., Hradeckého bekhendový pokus ale domácí veterán Biegl lapil. Horké chvilky měl však Trutnov ještě před sebou. V končící 15. min. se totiž provinila proti pravidlům domácí střídačka a o minutu později si vykoledoval nižší trest Zelenka. Hosté ale minutovou početní výhodu pěti proti třem nevyužili, naopak na jejím konci dostal Hradecký nižší trest a za následné protesty i trest do konce utkání. „To byl jeden ze zlomových momentů, protože se nám prakticky rozpadla pětka, která v poslední době hrála velmi dobře," připomněl první důležitý moment zápasu náchodský trenér Ludvík Berger. Na bezbrankovém stavu se  ale do konce první třetiny nic nezměnilo. „V první třetině jsme začali tlakem, obránce Pazdera trefil tyč, ale nakonec skončila třetina bez branek," mrzelo trenéra Bergera.
Začátek druhé třetiny rozkouskovala vyloučení na obou stranách, obrany však předčily útoky, a tak se stav neměnil. Měnil se až v polovině utkání, kdy Zelenka adresoval přihrávku na Chytráčka, jenž střelou do pravého horního rohu přiblížil Trutnov krajskému titulu. O chvíli později náchodští beci chybovali, střela domácího Luštince však skončila jen v ochranné síti. O chvíli později hosté rozpoutali před Bieglem závar, domácí gólman však puk za svá záda nepustil. „Ve druhé třetině jsme začali tlačit ještě víc, jenže z první brejkové situace, kdy nám po křídle ujel Chytráček, domácí vedli. A tady se utkání začalo lámat," věděl po zápase náchodský trenér.
Do třetí třetiny už vstoupili výrazně aktivněji domácí, kteří mohli hned zkraje rozhodnout. Chytráček i Zelenka však neproměnili vyložené šance, když selhali před prázdnou brankou. Trutnov to však zase tolik mrzet nemuselo, neboť na konci 43. minuty přece jen druhý gól přidal. Petrovu přihrávku vystihl domácí Veselý, ten předal na Luštince, jehož dělovku Luňák vyrazil a Veselý už s dorážkou neměl problém – 2:0.  Na konci 45. min. navíc domácí Šimoníček promarnil další vyloženou šanci, kdy puk směřující do prázdné branky zastavil obětavým zákrokem jeden z náchodský obránců. Poslední šanci na zvrat měl Náchod v dlouhé power play, během níž si vytvořil další brankové šance, domácí veterán Biegl byl však nepřekonatelný. „Jestli mě z trutnovský hráčů někdo překvapil, tak to byl brankář Biegl, který má na trutnovském úspěchu velký podíl," pochválil domácího gólmana náchodský trenér.
„Na jednu stranu mám dobrý pocit z toho, že jsme neselhali a nedostali se ani v jednom utkání pod vyšší tlak, na druhou stranu mě mrzí, že jsme dokázali dát ve dvou utkáních jen jeden gól. Kluky ale musím pochválit, že oba zápasy odbojovali, a to podle mě cítili i fanoušci, kteří nás neustále hnali vpřed," vrátil se ještě naposled k celé finálové sérii náchodský trenér.
Sestava Náchoda: Luňák – Hendrich, Javůrek, Verner, Pánek, Hrach, Pazdera – Šejnoha, Janoušek, Petr – Stehno, Hradecký (41. Zeman), Macháň – Jurča, Škoda, Leeder.

O TŘETÍ MÍSTO

BK Nová Paka – TJ Spartak Nové Město nad Metují 1:7 (0:3, 1:1, 0:3) – konečný stav série 0:2
Do druhého utkání série o třetí místo vstoupili lépe hostující Spartakovci, kteří se na začátku 9. min. ujímají vedení brankou Reichmanna – 0:1. Tentýž hráč pak při svém dalším střídání vstřelil i druhou branku Spartakovců a na třetinových 0:3 zvyšoval dvě minuty před koncem prvního dějství Marša.
Prostřední třetina přinesla po jedné trefě na každé straně. Nejprve korigoval v polovině zápasu na 1:3 domácí Ersepka, aby o tři minuty později vrátil hostům tříbrankový náskok Dufek – 1:4.
Ve třetí třetině nejdříve hosté přečkali vyloučení Chmelíka a naopak přestupek domácího Plecháče trestají Hudečkovou trefou na 1:5. O chvíli později si šel na trestnou lavici opět odpočinout domácí Plecháč a ani tentokrát si neodseděl celé dvě minuty. O jeho předčasný návrat se tentokrát postaral Řehák. Na konečných 1:7 uzavírá v polovině 54. min. opět Řehák.
Václav Ježek, trenér Nového Města nad Metují: „Chtěli jsme sérii ukončit už v Nové Pace a to se nám podařilo. Na klucích byla od začátku vidět snaha uspět, hráli dobře, i když musím přiznat, že domácí chvílemi hodně kousali a určitě nemůžu říct, že by to zabalili."
Sestava N. Města: Bláha – Jakl, Marša, Dittrich, Dufek, Plíhal, Šnejdr – Praus, Kodym, Reichmann – Hudeček, Hejduk, Chmelík – Lukášek, Řehák.

BARÁŽ

HC Jaroměř – Stadion Nový Bydžov 6:8 (2:2, 2:2, 2:4). Zápas, který ani pro jedno mužstvo už nic neřešil, se odehrál spíše z povinnosti.
Už po 11 vteřinách se poprvé měnilo skóre. Vackem vyražený kotouč vrátil do sítě Louženský – 0:1. Poté si hostující brankář připsal několik důležitých zákroků, největší šanci měl na vyrovnání Karel. O to se postaral v 11. min. po individuální akci Kotrč – 1:1. Ovšem při signalizovaném vyloučení  ještě v téže minutě dostal hosty do vedení  Muras – 1:2. V čase 13:20 se na modré objevila velká díra, proto bylo utkání na 15 minut přerušeno a proběhla úprava ledu. V 19. min. se nejprve Ježík rozstřeloval a poté už mířil přesně – 2:2.
Ve 27. min. strhl vedení  na stranu domácích Křepinský –  3:2. V polovině utkání nastalo střídání brankářů Jaroměře. Ještě před tím ale upravil na rozdíl dvou gólů Tomáš Bujňák – 4:2. Tento stav ale netrval dlouho, neboť Nedbal o minutu později snížil na 3:4. A ve 38. min. už bylo vyrovnáno. Domácí sice hráli přesilovku, jenže jim pláchl Menyhárt, jehož práci dokončil Křovák – 4:4.
Třetí bydžovský gól v řadě dal ve 46. min. Šebek –  4:5. Gólová byla také 54. minuta. Nejprve Merkl trefil Svobodovi hůl (5:5) a deset vteřin po bule se rozestoupila obrana domácích a Menyhárt vrátil hostům vedení – 5:6. Sedmý gól přidal v 58. min. Matouš a byl z kategorie laciných. V čase 58:33 si domácí střídačka vyžádala oddechový čas, po něm nastala hra bez brankáře. Chyba při bule však znamenala puk pro hosty a následně osmý gól v síti domácích. Na konečných 6:8 koriguje v poslední minutě Světlík.
Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Tímto utkáním jsme zakončili velice neúspěšnou sezónu. Zápas byl odehrán oboustranně v duchu, že už o nic nešlo, přesto Bydžov projevil větší vůli po vítězství."
Sestava Jaroměře: Vacek (30. Křovák) – Kotrč, Merkl, Koblížek, Ježík – M. Svoboda, Křepinský, Dudadík – Bujňák, Světlík, Karel – Majer, Jirkovský. (mr, jv)