Svá semifinále rozehráli hokejisté Náchoda i Nového Města nad Metují, první zápas souboje o páté místo čekal Hronov a barážové utkání pak Jaroměř. Její duel s Novým Bydžovem však bude dohrán u zeleného stolu.

SEMIFINÁLE PLAY OFF

HC Náchod – BK Nová Paka 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) – stav série 1:0
Náchodští měli desetidenní zápasový půst, zatímco hosté z Nové Paky museli podstoupit náročnou třízápasovou čtvrtfinálovou sérii s Jičínem. „Těch deset volných dní nám prospělo, kvalitně jsme potrénovali a myslím, že to bylo v utkání znát," říkal po zápase náchodský trenér Ludvík Berger.
Jeho slovům odpovídal průběh první třetiny a vlastně i celého zápasu, v němž domácí jasně dominovali. Už ve 4. min. fauloval hostující Sucharda a za následné protesty dostal k dvouminutovému ještě desetiminutový osobní trest. V čase 6:55 napřáhl domácí Verner a odšpuntoval náchodskou radost – 1:0. Náchod předváděl rychlý, hravý hokej, který navíc dokázal podpořit i góly. Ve 12. min. Šejnoha našel Janouška a domácí se radovali podruhé – 2:0. Třetí zářez si na konci téže minuty připsala druhá náchodská formace. Na počátku pohledné akce byl Hradecký, v akci pokračoval Stehno a gól zbyl na Macháně – 3:0. Hosté v první části hrozili především z rychlých brejků, ty však buď vyřešil spolehlivý Luňák, nebo končily špatnou finální přihrávkou. „V první části jsme se nevyhnuli chybám, které vycházely ze snahy dát co nejvíce branek. Obránci riskovali na útočné modré a hosté se dostávali do situací tři na dva i dvou na jednoho, což by se nemělo v dalším zápase opakovat," káral trenér Berger své svěřence.
Ti si jeho slova vzali k srdci a od druhé části už hostům žádné přečíslení nenabídli. Ve 23. min. se domácí museli bránit při vyloučení Pazdery, v oslabení však ujel Hradecký, ale mířil nad branku. V polovině utkání fauloval hostující Hric a o chvíli později ho následoval i jeho spoluhráč Pour.  Ve 32. min. domácí Pánek našel Jurča, jehož střelu dorážel Hradecký – 4:0. O pár vteřin později přišla parádní akce první náchodské pětky. Petr zavezl puk do pásma, našel úplně volného Hendricha, ten ještě přistrčil puk Janouškovi, jenž upravil do prázdné branky na 5:0.
Ve třetí části si už domácí zápas hlídali a šetřili síly na středeční odvetu. Slušnou diváckou návštěvu pak domácí hokejisté odměnili ještě dvěma góly. V půli 56. min. se podruhé prosadil Macháň a po minutě uzavřel na konečných 7:0 Jurča. Po skončení zápasu přišla na řadu populární děkovačka domácím fans, kterou na ledě dirigoval gólman Luňák.
„Je pravda, že jsme celému zápasu dominovali, ale na druhou stranu musím uznat, že Nová Paka to nevzdala a bojovala až do konce. Odveta  tedy rozhodně nebude jednoduchá, ale já svému týmu věřím," doufá ve středeční ukončení série náchodský trenér Berger.
Sestava Náchoda: Luňák – Hendrich, Javůrek, Verner, Pánek, Hrach, Pazdera – Šejnoha, Janoušek, Petr – Macháň, Hradecký, Stehno – Leeder, Škoda, Jurča – Zeman.

HC Trutnov – TJ Spartak Nové Město nad Metují 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) – stav série 1:0
První příležitost na změnu skóre měl domácí Perutek, s jehož dorážkou si ale hostující Biegl poradil. Spartakovci měli první příležitost v 9. min., ale Vlček na trutnovského gólmana nevyzrál. Hosté poté přečkali oslabení i střelu Šimoníčka, která našla připraveného Biegla.  Největší šanci první části spálil domácí Luštinec v polovině 16. min., když v nájezdu trefil břevno novoměstské branky.
Na první změnu skóre se čekalo do 22. minuty. Perutek vyhrál vhazování v obranném pásmu, Poul se Smékalem posunuli kotouč na Janouška, který z brejku prostřelil hostujícího brankáře – 1:0. Blízko k vyrovnání měli hosté v polovině utkání při přesilové hře. Maršovu střelu dorážel Kodym, ale domácí brankář se zaskvěl dvěma pohotovými zákroky. Vyrovnání přišlo dvě minuty před druhou sirénou. Od modré vypálil Plíhal, kotouč se od domácího brankáře odrazil na hůl Reichmanna a do branky puk doklepl Škoda – 1:1.
V první šanci třetího dějství se ocitl domácí Luštinec, ten ale našel jen Bieglovu lapačku. Trutnovský tlak se stále více stupňoval a hostům viditelně docházely síly. Rozhodnutí přišlo v 52. minutě. Kozák vystřelil od modré čáry, kotouč se přes Maška dostal k Antonínovi, a ten ho dorazil za záda bezmocného brankáře Spartaku – 2:1. Komplikace pro Trutnov přišly čtyři minuty před koncem, když byl vyloučen domácí útočník za faul vysokou holí. Hosté se pokusili o srovnání, ale střela Prause a dorážka Kodyma skončila v rukavicích Radovana Biegla. Domácí pojistku mohl dát Perutek, jenže trefil jen tyč. V závěrečné power play se hosté do šance nedostali a domácí tak mohli slavit první a výhru v sérii.
Václav Ježek, trenér Nového Města nad Metují: „Opticky byli domácí lepší, ale my jsme dobře bránili a do vyložených šancí jsme je moc nepouštěli. Před druhou trutnovskou brankou jsme měli šanci my, nedali jsme ji a vzápětí jsme inkasovali. Před odvetou se ale určitě nemáme čeho bát, Trutnov je hratelný."
Sestava N. Města: Biegl – Marša, Jakl, Dittrich, Dufek, Šnejdr, Plíhal – Praus, Kodym, Reichmann – Hudeček, Hejduk, Chmelík – Škoda, Řehák, Vlček.

SÉRIE O KONEČNÉ 5. MÍSTO

HC Jičín – HC Wikov Hronov 5:2 (2:0, 1:2, 2:0) – stav série 1:0
Zápas dvou smutných týmů, které přišly o postup do semifinále, začali lépe domácí, kteří se ve 12. min. ujali vedení. Na třetinových 2:0 upravoval v polovině 16. min. Weiss.
Hosty vrátil do hry ve druhé třetině Hubáček, vyrovnávací trefu pak zaznamenal ještě před polovinou zápasu Ropický. To však bylo ze strany Hronova vše. Čtrnáct vteřin před koncem druhé části si bere Jičín vedení zpátky – 3:2.
Hubený jednogólový náskok drželi domácí až do závěru zápasu. V posledních pěti minutách Hronovští ještě dvakrát inkasovali, čímž se připravili o případný závěrečný nápor.
Odveta se hraje v neděli 23. února. Případný rozhodující zápas už oba týmy po vzájemné dohodě neodehrají. Na pátém místě konečného pořadí tedy skončí to družstvo, které získá větší počet bodů. Při rovnosti bodů se druhé utkání prodlužuje o 5 minut čistého času z pravidlem náhlé smrti, popřípadě budou následovat samostatné nájezdy.

BARÁŽ O KLM

Stadion Nový Bydžov – HC Jaroměř 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) zápas ukončen pro inzultaci rozhodčího.
Obě mužstva začala utkání v rychlém tempu. První dějství kromě toho přineslo poměrně dost vyloučených na obou stranách, skóre ale zůstalo do konce první části neměnné.
Druhou třetinu začal aktivněji Bydžov, Vacek v jaroměřské brance však hosty držel. Pasivita hostí však pokračovala dál. Vyloučení Hamáčka ještě potrestáno nebylo, po skončení přesilovky se ale prosadil Janata – 1:0. Gól Jaroměř probudil a ve 26. min. srovnal skóre Křepinský, který nadzvedl Hamáčkovu střelu  – 1:1. Ve 29. min. nastřelila Jaroměř tyč a v těchto fázích zápasu byla lepší. Přišla však chyba ve středním pásmu a domácí kanonýr Kubišta dal na 2:1. Na 3:1 pro domácí zvýšil ve 39. min. Pomichálek, když na trestné seděl Dostál. Ještě před sirénou zazdil svoji další šanci Dudadík.
Ve 46. min. domácí zvýšili v další přesilovce už na 4:1. Po sérii tvrdých zákroků ze strany domácích hrála Jaroměř přesilovku pět na tři, a to minutu a půl. K tomu ještě přibyl další trest za zdržování hry. Hosté tuto možnost ke snížení propásli. Po chvilce měli stejnou výhodu dvojnásobné přesilovky domácí. Navíc k vyloučeným přisedl ještě Ježík. Vackovi zvonila tyč branky, poté Bydžov o početní výhodu přišel svým faulem. Ve zbylých minutách se v závěru víc vylučovalo než hrálo. V čase 59:41 byl vyloučen na 2+10 minut za naražení zezadu hostující Dostál. V přerušení hry došlo ke střetu čárového rozhodčího a hráče Jaroměře Matěje Pekárka, což neviděl hlavní ani druhý čárový sudí. Jaroměřský hráč na základě konzultace s postiženým rozhodčím a hlavním rozhodčím obdržel trest ve hře a rozhodčí Pahulák utkání devatenáct vteřin před řádným koncem předčasně ukončil.
Radek Měsíček, trenér Jaroměře: „Po vyrovnávací brance na 1:1 jsme měli zápas pod kontrolou, jenže jsme neproměnili šance a po obdržení druhé a třetí branky z nás touha po vítězství opadla. Ten moment, kvůli kterému rozhodčí zápas předčasně ukončil, jsem neviděl, takže ho nemohu posoudit."
Sestava Jaroměře: Vacek – Kotrč, Merkl, Dostál, Koblížek – M. Svoboda, Křepinský, Hamáček – Dudadík, Vejman, Bujňák – Ježík, Světlík, Pekárek. (mr, jk, jv)