Ti si v neděli odvezli z Nového Bydžova porážku 2:6, aby stejným poměrem ve středu doma přehráli Novou Paku, jejíž hokej Náchodu dlouhodobě nechutná.

Domácí po nevydařeném utkání v Novém Bydžově nastoupili k prvnímu zápasu druhé čtvrtiny s odhodláním zvítězit. 

Pomoci jim k tomu měla i nová akvizice v brance, mladík Štěpán Kouba přicházející na střídavý start z Mountfield HK, a prvně se představil v útoku i nejzkušenější hráč – Ježek.

Náchod - Nová Paka 6:2

Náchodští se od úvodu snažili soupeře dostat pod tlak, z něho také rezultoval faul hostujícího Kulhánka, ten ale zůstal nepotrestán. V 7. minutě se dostal do samostatného úniku domácí mladíček Tatar, proti Škopovi ale ještě neuspěl. Tentýž hráč se prezentoval krásnou akcí ve 12. minutě a tentokrát už to bylo s gólovou příchutí – 1:0. Vedení si však Náchod dlouho neužil, ve 14. minutě totiž vyfasoval menší trest Verner a o chvíli později jej vyhnal z lavice hanby vyrovnávací trefou Šuvara – 1:1. V závěru prvního dějství však Verner své vyloučení napravil, to když našel našlápnutého Škodu, který zasekávačkou oklamal gólmana Škopa a upravil na třetinových 2:1.

O osudu zápasu rozhodlo prostřední dějství, v němž domácí odskočili do tříbrankového náskoku.

V úvodu 26. minuty nejprve zvyšoval Tatar tečí Pánkovy střely na 3:1, v polovině téže minuty se proti hokejovým zákonům provinil hostující Kulhánek, jehož zprostil trestu o osmnáct vteřin později Janoušek – 4:1. Ještě před polovinou zápasu byl vyloučen novopacký Šuvara a o jeho předčasný návrat mezi mantinely se svižnou ranou zasloužil Chaloupka – 5:1. Z tohoto tříminutového K. O. Náchoda se už soupeř nezvedl. Frustraci hostů dokumentoval v půli zápasu zákrok Adolfa na domácího Komárka, z něhož si hostující hráč odnesl trest na 5 minut a do konce utkání. Dlouhou přesilovku však Náchod potrestat nedokázal.

Do třetí třetiny už na domácí straně nezasáhl terč Adolfova nevybíravého zákroku Komárek. V úvodu závěrečného dějství nejprve domácí přečkali vyloučení Škody, aby o chvíli později odmítl hattrick Tatar, který neuspěl v sólovém nájezdu. V polovině třetí třetiny snižoval hostující Hloušek na 5:2. Blízko šesté náchodské branky byl v 57. minutě navrátilec do náchodské sestavy Ježek, proti jeho dělovce však stálo břevno novopacké branky. O konečnou podobu výsledku se tak postaral v 59. minutě Havrda – 6:2.

Po zápase tak zářil štěstím nejen domácí trenér Jiří Janoušek starší, ale hlavně mladý brankář Kouba, který si v náchodském dresu odbyl vítěznou premiéru. „Děkuji Náchodu, že mně dal šanci být v jeho týmu. Od přípravy jsem bohužel nebyl v zápasovém tempu a jsem moc rád, že se vyhrálo. Chlapi mně moc pomohli a zápas jsme odmakali do zasloužených tří bodů.“

Rozhodující byla druhá třetina  

Jaroměř – Nahodit motory na plné obrátky se zatím nedaří hokejistům Jaroměře, kteří rozehráli druhou čtvrtinu základní části domácím zápasem se soupeřem z Jičína.

Domácí nesehráli s Jičínem zase tak špatnou partii, v první třetině sice museli hned v úvodu čelit hostující přesilovce, tu však ustáli bez pohromy a bezbrankový stav drželi s favoritem více než dvanáct minut. V končící 13. minutě však pohnul skórem hostující Sedmík – 0:1.

Plány Jaroměře na dobrý výsledek se začaly bortit jak domeček z karet hned v úvodu druhé třetiny, kdy Jičín dvakrát udeřil. Na 0:2 upravoval ligou ostřílený Pletka a tříbrankový náskok zajistil hostům v polovině 25. minuty Němec – 0:3. Jaroměř se mohla vrátit do zápasu hned vzápětí, kdy dostala výhodu přesilové hry, tu však nevyužila a o chvíli později sama čelila početní převaze Jičína. Také trest Merkla ale skončil bez využití. Čtvrtý gól v síti domácího brankáře viděli diváci v polovině 33. minuty, kdy se podruhé v zápase trefil hostující Němec – 0:4.

Jaroměř se vzchopila až téměř za beznadějného stavu 0:5, o který se postaral ve 48. minutě jičínský Borovec. Vzápětí se nechal vyloučit autor dvou jičínských branek Němec a jeho prohřešek trestal snížením na 1:5 Čtvrtečka. O dvě minuty později vykřesal jiskřičku jaroměřské naděje Bujňák (2:5), jenže Jičín další komplikace už nepřipustil. Naopak půl minuty před třetí sirénou pečetil vítězství hostů Průšek – 2:6.