V úterý na ledě Dynama zvítězil Mountfield v rámci 3. kola fotbalovým výsledkem 1:0 a posunul se do čela skupiny C. Hlavním hrdinou zápasu byl hradecký gólman Marek Mazanec, který zlikvidoval 31 střel soupeře. ,,Kluci mi pomohli. Bojovali, bylo vidět, že zápas chceme urvat,“ konstatoval po zápase. Jeho tým čelil sedmi přesilovkám. Mazanec byl vždy ve střehu. ,,Kondičně jsem se cítil výborně. Je potřeba se dostat do zápřahu. Pauza byla dlouhá a já mám začátky vždycky pomalejší. Proto mě vychytaná nula moc těší.“

Přesto mu zatrnulo na konci první třetiny, kdy puk přeci jen prošel za jeho záda. Naštěstí pro Hradec se tak stalo po uplynutí času. ,,To nahození před branku mě trochu překvapilo, chtěl jsem se schovat za tyčku, ale puk se mi od brusle odrazil za čáru. Ale byl jsem klidný, klakson jsem slyšel dřív.“

Hokejové utkání Generali Česká Cup v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v bíločerveném) a HC Mountfield Hradec Králové (v červenočerném) v pardubické enteria areně.
Dynamo vypnul čaroděj Mazanec

Pardubice působily v zápase lepším dojmem. Porážka je proto mrzela. „Utkání mělo slušný náboj. Myslím, že jsme měli větší převahu v první třetině, vypracovali jsme si šance, ale gól jsme bohužel nevstřelili. Ve druhé části jsme hráli čtyři přesilové hry. Nebylo to špatné, ale chybí tam finální nahrávka, je tam málo střel na bránu, takže máme určitě na čem pracovat,“ uvedl v hodnoceni kouč Dynama Milan Razým.

Bitvu rozhodla brejková trefa Kevina Klímy. ,,Byla tam velká chyba, kterou Hradec využil. Pak si to už zkušeně pohlídal. Nás spíš mrzí, že jsme žádný gól nevstřelili,“ přiznal Razým.

Bude to ve čtvrtek jinak?