Přednáška s názvem ,,Významné osobnosti spjaté s Babiččiným údolím“ se uskuteční 2. března od 16 hodin v penzionu Olga v České Skalici.

Babiččino údolí je pro mnohé neodmyslitelně spjato s příběhem, který sem zasadila největší česká spisovatelka – Božena Němcová. A právě ona je tou tajemnou silou, jež sem každoročně přitahuje obrovské množství návštěvníků. ,,S tímto, dalo by se říci, až magickým koutem, je avšak spojena řada dalších osobností, pro někoho z nás možná i méně známých“, podotkla Helena Hamanová z Centra rozvoje Česká Skalice. V rámci besedy budou poodhaleny a připomenuty příběhy některých osobností i souvislosti, kterými se k Ratibořicím a České Skalici pojí.

V roli přednášejících zde vystoupí: Ivan Češka (správce Státního zámku Ratibořice), Jana Matěnová (pracovnice UPM – Muzeum textilu v České Skalici), dále pak historička a překladatelka Věra Vlčková. V závěru besedy, která je pořádána v rámci projektu „Harmonie kulturní krajiny na území NPP a NKP Babiččino údolí“ bude vyhrazen prostor pro diskusi. (hh)