„Rok 2013 je pro Broumovskou klávesu velmi důležitý. Soutěž roste a předpokládá se více účastníků i porotců. Proto Broumovská klávesa vyrostla ze současného zázemí v klášteře a musela vyhledat náhradní prostory vyhovující vyšším požadavkům. Do Broumova se tak vrátí po dokončení projektu Vzdělávacího a kulturního centra Broumov. Dá se tedy předpokládat, že se se soutěží v Broumově uvidíme opět v roce 2015," uvádí Kamil Hušek z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Až se soutěž vrátí, v té době už pro ni bude v Broumově připraveno dokonce takové zázemí, jaké nemá ve střední Evropě obdoby.

„Prakticky pod jednou střechou se zde bude nacházet koncertní sál s kapacitou tří set míst, menší konferenční sály, ubytovací kapacity studentského typu, nahrávací studio a mnoho dalšího. To vše zasazeno do vznešeného prostoru zdejšího kláštera a jeho zahrady," dodává Kamil Hušek.

Do té doby, než se však tato vize stane skutečností, bude soutěž probíhat v zámeckém sále jihomoravského Mikulova. Pro cvičení a rozehrávání bude k dispozici ZUŠ v sousedství zámku. Soutěž se uskuteční od 2. do 5. května.