Pavel Fröde, jenž Broumovskou kytaru organizuje od prvního ročníku, říká: „Festival se dožil patnácti let především díky zájmu fanoušků a návštěvníků v neposlední řadě pak sponzorů. I z toho důvodu nebudeme letos rozdávat ceny pouze kapelám, ale i např. nejvěrnějším divákům. Máme vytipované lidi, kteří navštěvují akci celých patnáct let.“

Hosty festivaly budou skupiny Sto zvířat, Skyline, Turbo, Imodium a Pumpa. Jelikož se pohybují na stylové ose od ska přes elektronickou hudbu, hard rock, crossover až po jižanský rock, je zřejmé, že jejich vystoupení uspokojí stylovou náročnost všech návštěvníků festivalu.
V soutěžní části Broumovské kytary budou letos tradičně o účast na festivalu Rock for People usilovat skupiny The Coolers, Curlies, Memphis, The Rest a Model Bazaar.

K programu festivalu Fröde dodává: „Jubilejní ročník jsme zacílili na co nejširší věkové spektrum návštěvníkům. Na své si přijdou jak mladí, tak i rockeři-pamětníci.

Dostane se i na ty nejmenší. I pro ně je připravený bohatý program, takže rodiny s dětmi mohou na festival bez obav přijít.“ (tom)