V Královéhradeckém kraji se lidé sešli asi na osmdesáti místech, aby si užili adventní čas, společně si zazpívali a mnohde v chladném podvečeru ochutnali vánoční punč nebo svařené víno. Po celém kraji ke zpěvu koled přidalo svůj hlas kolem sedmi tisíc lidí.

Koledy se nesly centrem Jičína i Paky

Na dvanácti místech jičínského regionu zněly ve středu večer koledy. Do projektu Deníku se zapojilo kolem tisícovky zpěváků. V Jičíně se sešli na Valdštejnově náměstí.

V Náchodě zahrála kapela Klapeto

Koledy v podání kapely Klapeto se nesly někdejší náchodskou radnicí, kde se současně konala výstava dětí z Déčka. V regionu se k akci připojilo okolo 600 lidí.

V Krkonoších se zpívalo na kolonádě

V secesní budově Kolonády v Janských Lázních se zpívaly koledy s Deníkem. Na Trutnovsku se zapojili také lidé v Úpici, Lipnici, Svobodě, Mladých Bukách a Rokytnici.

V Hradci zněly koledy obchodním centrem

Na čtyři stovky zpěváků se ve středu sešly v hradeckém OC Aupark, aby spolu s Deníkem a sborem hradecké školy Sion oslavily přicházející Vánoce. Zpívaly se tradiční lidové koledy.

V Deštném zpívali u svaté Máří Magdalény

Čtyři místa na Rychnovsku ožila akcí Česko zpívá koledy, Deštné již potřetí. Kouzelnou atmosféru navodil čerstvý sníh. Zpěváků, malých i těch velkých, bylo kolem třiceti.

Česko zpívá koledy: Deštné v Orlických horách.Zdroj: archiv pořadatelů

Česko zpívá koledy - Nové Město nad Metují.
Prosincovou tmou se nesly koledy