„Nic závažného se po dobu konání festivalu nestalo, nic se nerozbilo a vše fungovalo jak mělo. Jsem ráda, že i v tom horku, které po celý týden panovalo, nebyly žádné velké kolapsy, takže po zdravotní stránce až na pár drobných úrazů bylo všechno v pohodě. Myslím, že i divadelně byl festival dobrý. Nechci říkat, že třeba nebyly lepší ročníky, ale diváci, až na pár výjimek, nám z hlediště neodcházeli. Takže doufejme, že kvalita divadel diváky oslovila," uvedla s úlevou Marcela Kollertová.

Myslím si také, že se letos hodně vydařil doprovodný program, kde i přes spalující sluneční žár byla velká návštěvnost. Jeden den byl dokonce i s rekordní účastí. Přijeli prý i lidé, kteří ani nevěděli, co je Jiráskův Hronov za přehlídku. Někteří byli prvně i v samotném Hronově a podle ohlasů si zde svoji zábavu našli.

„Po celou dobu byla všechna hlediště vesměs vyprodána. Z toho jsem zpočátku měla strach, protože jistý úbytek lidí byl. Je to zapříčiněné především nedostatečnou nabídkou ubytování. Ti, kteří to tady ale znají, mají většinou zajištěno ubytování v soukromí. Z mého pohledu hodnotím letošní festival jako úspěšný. Jestli někomu vadilo, že nebyl ohňostroj, tak s tím nic nenadělám. Je ale takové sucho, že nemůžeme něco zbytečně podpálit," dodala Marcela Kollertová.

Laťka je vysoko

S průběhem divadelního festivalu byla velice spokojená také starostka Hronova Hana Nedvědová.

„Jsem úplně nadšená jak vše dopadlo, protože při tomto parném počasí naplnit všechny hrací prostory, to je úžasná věc. Na některá představení byl i nedostatek vstupenek. Máme také nesmírně příznivé ohlasy na doprovodný program v parku, což mě hrozně těší, protože to je program, který je určený hlavně pro místní občany a lidi z okolí. Proto se to dělá. Jsem opravdu nadmíru spokojená," uvedla s nadšením starostka.

Jak řekla, tak její dík patří především všem lidem v organizačním týmu. Před nimi smeká, protože v těch vedrech to pro ně bylo opravdu hektické a náročné.

„Samozřejmě by festival v takovémto rozsahu nešel dělat bez podpory ministerstva, kraje a štědrých sponzorů. Doufám, že tu laťku, kterou jsme si nastavili letos dost vysoko, udržíme i v dalších letech. Festival považuji za úspěšný," dodala starostka.