Program, ve kterém se představilo sedm dětských pěveckých souborů, připravilo KIS Hronov společně s Mateřskou školou ve Velkém Poříčí.

Program zahájil pohádkový dědeček Hříbeček, který též celým programem provázel a bavil přítomné děti.

První vystoupil sbor Hronováček

S prvním vystoupením přišel pěvecký sbor Hronováček z MŠ Hronov a zazpíval pásmo písniček „Kam to bude", po něm se představily děti ze sboru Sedmikrásky z MŠ Kramolna s pásmem „Pohlaď kočce uši".

S pásmem „Rok v písničkách" vystoupily děti z MŠ Větrníček v Červeném Kostelci a „Co je správné, to my známe tak vám o tom zazpíváme" bylo téma malých zpěváků z Plhováčku z MŠ Náchod Plhov .

„Čím voní jaro" představily děti z Lístečku z MŠ Nové Město nad Metují Na Františku.

„Kočkování" v podobě kamarádů

Kamarádi z MŠ Náchodská v Červeném Kostelci vystoupili s pásmem „Kočkování" a závěrečné pásmo „Byla jedna budka" zazpíval pěvecký sboreček Poříčský Beránek z MŠ ve Velkém Poříčí.

Hronovský Skřivánek se každým rokem zlepšuje, což je znát nejen na připravenosti souborů a jejich pěveckém provedení, ale i na příhodných kostýmech, kulisách a rekvizitách.

Děti se na pódiu snažily a vydaly ze sebe maximum a diváci, kteří zaplnili hlediště do posledního místa, se dobře bavili a výkony dětí vždy po zásluze odměnili velkým potleskem.

Součástí pěvecké přehlídky byla i výtvarná výstava, kterou připravily děti z MŠ Hronov a z MŠ Velké Poříčí, která byla umístěna ve foyeru divadla.

Nejmladší generace tak zpříjemnila všem, jež se přišli podívat, obyčejné všední odpoledne.

Jiří Mach