Téměř třicítka borců zdolávala úzkou pevnou i širší plovoucí lávku, které spojovaly protilehlé břehy koupaliště. Soutěžilo se v kategoriích, muži, ženy a dvojice. V tandemech byl v první disciplíně převoz partnera na trakaři přes pevnou lávku v obou směrech, kde se vždy uprostřed museli partneři vyměnit, druhou disciplínou byl přeběh plovoucí lávky, kde partneři běželi proti sobě a museli se tak uprostřed vyhnout. V obou disciplínách byl počítán nejrychlejší čas. Dalším úkolem bylo dopravení zvoleného nápoje na polokole doprostřed lávky, kde proběhla jeho konzumace, potom bylo třeba polokolo dopravit na břeh a po plovoucí lávce se vrátit do cíle.

Naopak nejdelší možný čas byl zapotřebí v soutěži jednotlivců při zdolávání pevné lávky na kole. Tato disciplína je oblíbená zejména mezi diváky, jelikož přináší spoustu komických situací a pádů do chladné vody koupaliště, které se obešly naštěstí bez zranění.

Celé odpoledne provázel ještě bohatý doprovodný program, který zabavil hlavně děti. O přestávce se představila skupina Long vehicle circus na chůdách, jenž měl u diváků velký úspěch.

Program nabídl spoustu zábavy, bohaté bylo i občerstvení, kde nechyběly ani rožněné vepřové kýty a pro ty, kteří měli ještě málo, tak si mohli pobyt na koupališti prodloužit do večerních hodin, kdy jim k tanci a poslechu zahrály kapely Trilobeat, Asacra a Plazma rock. (jim)