Mimořádnou nabídku má pro svoje diváky hradecké Klicperovo divadlo.

V úterý 17. února uvede na hlavní scéně jediné představení komedie Ředitelská lóže, kterou napsal a režíroval Arnošt Goldflam.
Ústředními postavami inscenace pražského Divadla v Řeznické jsou v rolích klaunů, starých komediantů, Learů a Hamletů dvě české herecké legendy – Stanislav Zindulka a Alois Švehlík.
Jak to všechno bylo

Autor a režisér Arnošt Goldflam je hradeckému divákovi velmi blízký. Velký úspěch mělo například nedávné uvedení jeho komedie Ženy a panenky.
Na první myšlenky, které ho přivedly k napsání Ředitelské lóže, vzpomíná takto: „Říkal jsem si občas, že musím taky jednou napsat něco jako konverzačku. Jenomže tento typ her nemám moc v oblibě, vlastně ani na divadle. A tak, kdybych už něco takového přece jen napsal, muselo by to být z prostředí, které trošku znám, o lidech, které jsem jakž takž poznal, a muselo by to být i trochu smutné. A tak nakonec z toho vyšlo – jak jinak – divadlo. Pak mě napadlo, že kdybych zůstal jednou v životě sám, že bych se třeba uchýlil do domova pro staré divadelníky, který se už léta chystá. A tam bychom se s ostatními bavili o bývalých snech, úspěších i prohrách a o marnosti a o všem, co bylo. A pak už nezbývalo, než začít psát hru o dvou starých bardech, co všechno prožili, po čem toužili, co se s nimi dělo doopravdy a jak to všechno dopadlo… No, a teď už můžu jenom doufat, že to bude bavit herce, kteří to budou hrát a že jim to nevezme naději v životě a lásku k divadlu a divákům taky ne, ba u těch doufám dokonce v opak. Že si totiž divadlo a jeho prchavý svět oblíbí, když ho poznají trochu blíž a zevnitř,“ doufá autor a režisér v jedné osobě.

Představení komedie Arnošta Goldflama Ředitelská lóže uvádí Klicperovo divadlo na hlavní scéně v úterý 17. února od devatenácti hodin.