Zase jsme nebyli zklamáni. Je obdivuhodné, jak se již řadu let organizátorům, spolupracujícím s místní církví, daří držet tak vysokou koncertní úroveň. Zcela jistě se tak děje i za podpory osvícených místních mecenášů a města. Konstatujeme, že i vstupné je díky tomu navíc laskavě naladěno prozíravě jak k dětem, potenciálním novým hudebníkům, tak i ke zdravotně hendikepovaným a k seniorům. I v tento den se dalo říci, že kostel byl zcela naplněn sedícími posluchači.

Organizátorům se nadto daří nalézat snad pro polovinu koncertů kvalitní interprety i v našem Královéhradeckém kraji.

Jsme přesvědčeni, že vokální mužské těleso GENTLEMAN SINGERS nás jako posluchače velice zaujalo. O tom svědčil jak gradující potlesk během vystoupení, tak po závěrečných skladbách potlesk vstoje (over standing).

Již na počátku koncertu nás na sboru samotném překvapila krásně laděná hlasová skladba Dona nobis pacem současného autora Boba Chilcotta, při níž byly krásně využity rozsahy všech členů sboru od kontratenoru až po bass.

Posouzeno laickým názorem milovníků hudby, jednalo se opět o kvalitní koncert přinášející krásné zážitky a v jednotlivých skladbách i o zajímavou ukázku světové hudební vokální tvorby a interpretace.

Po klasických sakrálních duchovních skladbách tématicky zařadili tito skuteční džentlmeni hudby civilnější repertoár, neurážející duchovní prostředí, jehož odlehčeností nadchli přítomné.

Odjížděli jsme k Novému Městu, zvolna se šeřící krajinou s hezkými výhledy, plni radostného pocitu v srdcích. Budeme se těšit na další koncerty v České Skalici.

Manželé Nývltovi