„Prožívám teď hektické období. Zkoušíme každý týden nové písničky a žánry.V pár minutách je těžké popsat atmosféru. Z úspěchu mám samozřejmě radost, ale každý, kdo vypadne je pro nás ztrátou. Jsme dobrá parta, to víte… přijde to líto. Mne samotnou odchody fakt mrzí."

Po svém úspěšném nedělním vystoupení a noční cestě z Prahy domů, nastoupila Kamila Nývltová v pondělí 7. dubna ráno k písemným maturitním zkouškám. „Jsem trochu unavená, přece jen to je skok z prostředí zpívání a hudby v televizi přímo do školy. Bojím se docela dost, ale doufám, že mě něco ťukne do hlavy a dnešní písemku z češtiny úspěšně zvládnu,“ prozradila nám včera v osm hodin ráno Kamila ve své lavici.

V květnu ji potom čeká ústní maturita z češtiny, němčiny, ekonomiky a technologie ve škole, která ji vždy vycházela vstříc při realizaci jejich pěveckých aktivit. „Tento prstýnek mám po prababičce, ten mě přináší štěstí. Stále ho nosím a doufám, že mě přinese štěstí i dnes. Podle toho, jaká budou témata, patrně se rozhodnu pro vypravování. Až zde udělám maturitu, kde při ústních zkouškách bude pro mne asi nejtěžší technologie, tak od září nastupuji na Ježkovu konzervatoř v Praze na obor muzikálové herectví. A profesionální zpěvačka, to by bylo pro mne krásné, ale uvidíme, jak to ještě do budoucna bude,“ plánuje Kamila, ale vzápětí se již soustřeďuje na písemnou zkoušku.

(Oldřich Nermuť)