Krásné letní počasí přilákalo do vižňovského barokního svatostánku více než tři sta posluchačů. Ti odměnili pěvecké schopnosti renomované umělkyně Simony Houda-Šaturové, která v roce 2001 získala Cenu Thálie za nejlepší operní výkon, a klavíristky Lenky Navrátilové dlouhotrvajícím závěrečným potleskem ve stoje. Dobrovolné vstupné tentokrát vyneslo 23 829 korun.

„Atmosféra koncertu byla úžasná. Velmi mě překvapilo, že se kostel naplnil. Ten prostor si vyžaduje duchovní repertoár, a snažila jsem se také vybrat věci, které mám sama ráda, protože tento druh koncertů často nedělám. Takže jsem si to sestavila tak, aby to bavilo mě, a doufám, že i posluchače. Bylo vidět, že jsou velice vnímaví, což je pro vás jako pro umělce velice inspirativní. Strašně jsem si ten koncert užila. Broumovsko je nádherný kraj, mrzí mě, že musím spěchat domů, protože mě čekají další cesty,“ uvedla po koncertu Simona Houda-Šaturová.

Festival bude pokračovat sedmým koncertem, který se uskuteční v sobotu 12. srpna v kostele sv. Barbory v Otovicích, kde od 18 hodin vystoupí izraelský hornista Saar Berger, čeští hornisté Zuzana Rzounková a Petr Hernych a klavíristka Jana Goliášová.

Kateřina Ostradecká