Organizátoři kladli důraz na to, aby se jednotlivé produkce časově nekryly a byla mezi nimi dostatečná časová rezerva na občerstvení a prohlídku kulturních památek města. "Překrývá se pouze zahájení výstavy s pátečním programem. Výstava ale trvá až do 15. července, takže se dá všechno v klidu projít," uvedl Vinduška.

 

Festival začne v pátek po poledni koncertem devíti kapel na fotbalovém hřišti. S výjimkou brněnské formace Ty syčáci a pražské skupiny Sdružení rodičů a přátel ropy vystoupí místní hudebníci. Diváky by měli být zvláště žáci a studenti, kterým ten den končí školní rok. V domě číslo 288 na náměstí Míru se tentýž den v 18:00 uskuteční vernisáž Alžběty Kopecké, Libora Krejcara a Daniela Tůmy.

Hlavním dnem festivalu je sobota, místa konání jednotlivých akcí jsou rozmístěna po celém městě. V husitském kostele budou mít svá autorská čtení Zajíček a Jirous a uskuteční se zde představení Piškanderdulá loutkového divadla Věry Řičařové a Františka Vítka. V zámeckém parku předvede Lachtaní divadlo Honzy Kovaříka hru Labutí jezero. "Stylizované humoristické představení hrají v lachtaních úborech," uvedl Vinduška. Festival využije i místní kino Mír. V sobotu od 14:00 se zde bude promítat pásmo krátkých filmů, po něm vystoupí ve dvoře Petr Váša se svým fyzickým básnictvím, v 18:00 zahrají v kinosále dvě hudební skupiny a po nich se mohou diváci podívat na dokument o neúspěšném natáčení režiséra Terryho Gilliama Ztracen v La Mancha. Sobotní večer zakončí undergroundový básník Jiří Hásek Krchovský, který bude v restauraci Krčma číst ze svých děl.

 

Podrobný program festivalu je na www.shu.cz.