Vystoupení se uskuteční na závěr Dvořáčkova výukového programu pro broumovské gymnázium. Po jeho ukončení bude scéna patřit od 14 hodin jmenovaným improvizátorům bubeníkovi, malířovi a trumpetistovi. „Půjde o interakci, kdy naším záměrem bude diváka a zároveň posluchače vtáhnout do přímého vznikání obrazu a hudby. To by mělo způsobit žádoucí emotivní prožitek… Vše bude v pravém slova smyslu živé. Malba bude v přímém přenosu projekcí přenášena na velké promítací plátno rozměrů 6 krát 4 metry,“ sdělil nám jeden z protagonistů Petr „Spacák“ Staněk.

Podle jeho slov však nepůjde o klasické „promítání a hraní“, ale o přímé vznikání dvou kompozic: obrazové a hudební. „Dvořáček je naše absolutní špička v improvizaci, neznám nikoho lepšího. Přibylova trubka by pak měla daný vjem obohatit o další rozměr. Bude to náročné technicky, ale ne pro diváka,“ dodává Staněk.

Účinkující plánují, že by se mělo jednat o jednu nebo dvě hudebně-výtvarné kompozice. Spolu s krátkým uvedením by vše mělo trvat přibližně 30 až 40 minut. Akce bude pro veřejnost zdarma.