PO CELÉ LÉTO

Léto s Rychtářem 2009

Termíny: viz. program

Místo konání: Amfiteátr Rychtář (vedle pivovaru Rychtář v Hlinsku)

PROGRAM 2009

27.06. HARLEJ + ALKEHOL 20:00 (vstup od 18:00)
Oblíbené rockové kapely Harlej a Alkehol se v roce 2009 představí publiku v hlineckém amfiteátru vůbec poprvé. Navíc se vystřídají během jednoho večera na společném koncertu, který tedy nabídne dvojnásobnou porci rocku. Obě skupiny v minulém roce vydaly nová alba, staré známé osvědčené písně budou tak doplněné o aktuální novinky. Tato první akce odstartuje již sedmý ročník koncertů pod hlavičkou Léto s Rychtářem. Během ní budou znít pivovarem tématické písně jako Hospodo nalejvej, Pivo dělá hezká těla, ale i samozřejmě další hity Svařák, Pověste ho vejš, Zfetovanej a mnoho dalších. Program večera bude možná ještě doplněn:).

11.7. RYCHTÁŘ FEST: 16:00 (vstup od 14:00)
Hrají: HORKÝŽE SLÍŽE, STO ZVÍŘAT, UDG, SKYLINE, PRAGUE SKA CONSPIRACY, IMODIUM
Tradiční jednodenní festival Rychtář Fest (dříve Rychtář open air) nabídne letos nejzajímavější program ve své historii. Po roce se do hlineckého amfiteátru vrátí slovenské hvězdy Horkýže Slíže, které ovšem doprovodí další neméně populární skupiny. Rockový styl doplní hlineckému publiku velmi dobře známí UDG, kteří v rámci Léta s Rychtářem vystupují pravidelně od prvních ročníků. Ti se od mladé začínající kapely propracovali na špičku české hudební scény a k vyprodaným sálům. V jejich stopách pokračuje další účinkující, Imodium.
Ovšem velký zájem jistě vzbudí premiérový koncert legendární přední české SKA skupiny Sto Zvířat a také představené elektronické partičky Skyline s novou zpěvačkou Markou Rybin. Ta přešla ke skupině v minulém roce po rozpadu její původní skupiny Gaia Mesiah, a svým jedinečným projevem podtrhuje již tak energické koncerty. Posledním potvrzeným účinkujícím jsou soulově naladění Prague SKA Conspiracy, kteří se na Hlinecku představí úpně poprvé, ač k předním českým SKA skupinám patří mnoho let. Tedy kromě Marky Rybin se ten večeř představí ještě jako zpěvačka charismatická Marianna.


14.8. TŘI SESTRY + MZH, E!E, Doctor P.P. 19:00 (vstup od 18:00)
Každej den jsou na kovárně a každý rok v Hlinsku! Ano, Tři Sestry patří neodmyslitelně do pivovarského amfiteátru Léta s Rychtářem. Jejich koncerty zde patří k těm nejpovedenějším a každý rok se tak odehrává skvělý večírek v doprovodu Fanánka, Magora, Supice a dalších. Ti z původně hospodské skupiny udělali český koncertní fenomén, který s přehledem vyprodá i velkou sportovní halu v Praze. Ovšem skupina se stejně cítí nejlépe na běžných kulturákových pódiích a na letních parketech, a tak každoročně vyráží na nekonečné turné. V pauzách mezi koncerty skládají a natáčejí desky, kterých mají na svém kontě neuvěřitelných dvacet. Tedy modlete se pro partu, dejte si sedm Rychtářů a jednu zelenou, jezděte autobusem, válčete s Turkem, vzpomínejte na Sahulu a bacha na hrábě! Život je takovej a jinej nebude, hlavně že je večírek:), který doplní tradiční předkapely.


29.8. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PIVOVARU RYCHTÁŘ 14:00
vstupné: zdarma
Vystoupí: MIG 21, MARIE ROTTROVÁ & Neřež, TLESKAČ, DEBILL HEADS, RYBIČKY 48, HUDBA PRAHA a mnoho dalších …
A opět uplynuly dva roky od tradiční akce - Den otevřených dveří pivovaru Rychtář. Tedy 29. srpna proběhne v celém areálu hlineckého pivovaru další ročník oblíbené slavnosti k oslavě výročí uvaření první várky piva Rychtář. Letos slavíme 96 let! Na nádvoří pivovaru Vás bude bavit během dne folklórní program s mnoha soutěžemi a exkurzemi pivovarem, který završí tradiční taneční večer se skupinami Trampoty a Artur. Podium v přilehlém amfiteátru nabídne vystoupení mnoha hudebních kapel - můžete se těšit na showmana a herce Jirku Macháčka se skupinou Mig21, jedinečné vystoupení mnohonásobné zlaté slavice Marie Rottrové, rockové Debill Heads, Tleskače a další.
Jako vždy, vstup na celý program Dne otevřených dveří pivovaru Rychtář je zdarma. Připraveno bude mnoho výčepů se všemi pivy značky Rychtář včetně výročního speciálu a také spousta pochutin.

KVĚTEN

Hardcore Extreme Days IV.

Termín: 15. - 17.5.2009

Místo konání: na Konopáči u Heřmanova Městce.

Vystoupí skupiny:
Krucipüsk, Morčata na útěku, Status Preasent, Konflikt (SK), S.I.N.S.I.D.E., Gun To Pigs, Treron, Promile, D.O.P.

Na programu je také vystoupení studia HELL (pekelná show s věšením lidí za kůži na řeznické háky), vyjížďka na tankodrom, TATTOO - tetování a piercing v areálu srazu (MOTO TATTOO Pardubice), Demolition cars, gumovací klec, extrémní soutěže, strip-show.

PROGRAM

PÁTEK:
18.30 - GUN TO PIGS (hardcore/Heřmanův Městec), 20.00 - PROMILE (punk-metal/Pardubice), 22.00 - MORČATA NA ÚTĚKU (violence-world music/Brno), 24.00 - S.I.N.S.I.D.E (metalcore-thrash/Pardubice).

SOBOTA: 16.00 - TRERON (hard rock-metal/Ronov nad Doubravou), 18.30 - D.O.P. (metalcore/Ždár nad Sázavou), 20.00 - KONFLIKT (SK -punk-rock/Slovensko), 21.30 - STUDIO HELL -věšení lidí za kůži na řeznický háky, 22.00 - KRUCIPÜSK (hard-rock/Liberec), 24.00 - STATUS PRAESENTS (metal-hardcore/Praha)

www.hardcore83.cz

ČERVENEC

YANDEROV 2009

Temín: 2. – 5. července 2009

Místo konání: Přírodní areál fotbalového hřiště Janderov u řeky Chrudimky

Hudební festival Yanderov, pořádaný každoročně občanským sdružením Šance pro Tebe, je výjimečnou kulturní událostí s dlouholetou tradicí. Jedná se o nevýdělečnou akci s volným vstupem, na jejíž přípravě a organizaci se podílí řada dobrovolníků. Hlavní myšlenkou festivalu je podpora začínajících hudebníků.

Festival využívá léty osvědčenou dramaturgii. Každý den festivalu vystupují 3 – 4 začínající kapely a jedna známější skupina. Mladí začínající hudebníci tu mají možnost vyzkoušet si hrát na velkém jevišti. Zařazením známějších umělců je sledováno vedle zvýšení posluchačského zájmu také možnost zprostředkovat začínajícím kapelám přímou konfrontaci se zkušenějšími kolegy.

Přírodní areál fotbalového hřiště Janderov u řeky Chrudimky: Je zde možné stanovat, umýt se, pro návštěvníky je připraveno občerstvení. Areál je dostupný pěšky po turistické stezce z chrudimského nádraží proti proudu řeky Chrudimky směrem na Slatiňany (cca 30 minut chůze) nebo autem z Chrudimi po hlavní silnici směr Slatiňany, cca 500 metrů za koncem města odbočkou vlevo.

Program 14. ročníku se připravuje.

www.yanderov.cz

Studnice fest 2009

Termín: 24. - 25.7.2009 /začátek: 24.7. 16:00 (areál otevřen od 15:00)/

Místo konání: areál Cihelka, Hlinsko v Čechách

SNÍMKY Z LOŇSKÉHO ROČNÍKU NAJDETE V GALERII!

Vystoupí kapely (dosud potvrzené):
Green Frog Feet (DE)
Skyline
Krucipüsk
Sunshine
Znouzectnost
Airfare
The Prostitutes
Tleskač
Volant
Dukla Vozovna
Fast Food Orchestra
The Slots
Imodium
No Heroes
Emoce
Silence Fini
Disco Balls

Doprovodný program: Samozřejmě, že nejen hudba se bude starat o Vaši zábavu. Připravujeme i další doprovodné akce. Po úspěších na předchozích ročnících budou opět připraveny minimálně 3 stolní fotbálky, dále se můžete těšit na čajovnu či další stánky s tričky apod. Po loňském sobotním turnaji ve stojním fotbálku, na který byly kladné ohlasy, se můžetě těšit na jeho 2. ročník :-)

Podrobnější program a další info se připravuje.

www.studnicefest.cz

Pro hudební "fajnšmekry"

VI. ročník hudebního festivalu Tomáškova Novákova hudební Skuteč

Termín konání: 17. - 31. 5.

MOZARTOVA KORUNOVAČNÍ MŠE

V. J. TOMÁŠEK: Předehra op. 38,
V. NOVÁK: Slovácká suita, op. 32, část 2 – Mezi dětmi
W. A. MOZART: Koncert pro klarinet A dur
W. A. MOZART: Korunovační mše C dur (pro sóla, sbor a orchestr)
Jihočeská komorní filharmonie České Budějovice, Irvin Venyš - klarinet
Český filharmonický sbor Brno
sólisté: Kateřina Hájovská – soprán, Petra Nová – alt,
Aleš Voráček – tenor, Olexandr Ben - bas
PS Rubeš Skuteč, Komorní sbor při ZUŠ Skuteč
Dirigent: Hynek Farkač
Neděle 17. 5. 2009 - 16 hodin, velký sál KKS

ČARDÁŠOVÁ PRINCEZNA – EMMERICH KALMÁN
Slezské divadlo Opava
Úterý 19. 5. 2009 - 19 hodin, velký sál KKS

MEZINÁRODNÍ PŘEHLÍDKA DĚTSKÝCH
A MLÁDEŽNICKÝCH PĚVECKÝCH SBORŮ

I. Koncert účastníků mezinárodní přehlídky
Přípravný pěvecký sbor Liduška – ZUŠ V. Nováka Skuteč
Fiori Cantanti – ZUŠ Chrudim, Pardubický dětský sbor Iuventus Cantans
Pátek 22. 5. 2009 - 18 hodin, velký sál KKS

FESTIVAL POD ŠIRÝM NEBEM
Májový jarmark & Přehlídka dechových souborů ZUŠ
Součástí programu bude festivalový průvod městem a vystoupení mažoretek.
Sobota 23. 5. 2009 - 9 hodin, Palackého náměstí

Podrobnější přehled všech festivalů pro Hradecko najdete zde:
Vyznavači volné zábavy se připravují na festivalové léto

Co se na léto na Hradecku chystá:

Přehled velkých hudebních i divadelních akcí či srazů, které se na Hradecku pro letošní rok chystají:

* Smiřický hrnec 2009 – 13. 6., fotbalový stadion ve Smiřicích
*  Divadlo Evropských regionů – 21. – 30. 6., v celém centru Hradce
*  Rock for people – 3. – 6. 7., areál Festival parku
*  Drumska – 10. – 11. 7., areál Festival parku - ZRUŠENO
*  Motosraz IRON BIKERS 2009 – 31. 7. – 2. 8., Chlumec nad Cidlinou
*  Folk a country – 7. – 8.8., areál Festival parku, ZRUŠENO
*  Hip Hop Kemp – 20. – 22. 8., areál Festival park
*  Semtex festival – 29. 8., areál Festival parku
*  Czech Truckfest – 11. – 13. 9., areál hradeckého letiště
*  Jazz goes to town - termín upřesníme, v ulicích města