Jak v neděli pozdě v noci bezprostředně po úspěchu prožívala Alena Smolíková postup a jaké měla pocity?

„Do postele jsem se s Keysinkou dostala až v jednu a o půl šesté už jsem musela vstávat, protože byl domluvený rozhovor v rádiu. Postup jsem vůbec nečekala, protože se mezi sebou utkalo tolik zajímavých čísel – Originál Berousek, zpěvačky Gitanas…,“ usmívá se Alena.

Svého soupeře však Keysi naprosto drtivě porazila ziskem 95 % hlasů. „Šokovalo mě to. A taky trochu mrzelo, protože jsem se s mým soupeřem v duelu Petrem Kozákem hodně skamarádila. Myslím si, že to bylo taky tím, že hodně lidí má psy doma a mají je rádi,“ domnívá se Alena Smolíková, že na jejím nedělním vítězství se také podepsala všeobecná náklonnost ke zvířatům. To potvrdila i skutečnost, že druhým postupujícím byl cirkusový medvěd.

Nový prvek, „pití rumu“, kterým vystoupení vygradovalo, nacvičovala Keysi se svou majitelkou celý měsíc. „Samotnou sestavu jsme trénovaly až od úterý,“ říká Alena Smolíková.

Keysi už je „profesionálka“, vystoupení zvládla bez problémů

Choreografii sis vymyslela sama?
Ano, a kupodivu mi na ní vůbec nic nezměnili, na rozdíl od minulého kola, kdy mi změnili nejen písničku, ale i kostým.

Jak Keysi zvládla své vystoupení? Lépe než minule?
Určitě. Minulé kolo byla Keysi hodně stresovaná, hrozně se lekla kouře, který vypustili na pódium. V neděli už vše zvládla bez problémů. Žádný kouř a navíc se mnou Keysi nemusela chodit po rampě při představování duelů.

Jak se připravujete na superfinále?
Budeme už muset začít s trénováním, chtěla bych vymyslet těžší sestavu. Celou cestu z Bratislavy domů jsem už přemýšlela nad novou sestavou. Diváci se můžou těšit na nový kostým a samozřejmě tam přidáme nějaký příběh a vtip.

Věříš si do superfinále?
Moc ne. Je obrovský úspěch, že jsme se dostali do finále. Je mezi námi mnoho zajímavých talentů, myslím, že dál už nemáme moc šancí.

Přestože si nevěříš, jak by jsi naložila s vyhranými penězi?
Vyřešila bych svůj problém s bydlením, velice by mi to pomohlo v tom, že bych se mohla osamostatnit a bydlet sama se svými psy.

(Markéta Volfová)