V budově bývalé školy si návštěvníci mohli od 9 do 17 hodin prohlédnout v modrobíle laděném dětském pokojíčku výstavu na téma Velikonoce v modrém. Hlavní součástí jarmarku byly ale ukázky zdobení kraslic voskem, kořením, těstovinami, přírodním materálem či drátkem. Návštěvníci se mohli podívat také na výrobu dřevěných malovaných či háčkovaných kraslic. V další místnosti si zájemci vyzkoušeli jaké to je za hrnčířským kruhem, zkoušeli si uplést pomlázku a děti si užily zdobení perníku. „Myslím si, že návštěvníci odcházeli z jarmarku spokojeni a podle ohlasů byli rádi, že jsme Velikonoční řemeslný jarmark znovu obnovili,“ řekla nám Ines Šťovíčková o zahajovací akci letošní sezóny.


Návštěvníci si domů odnášeli velikonoční ozdoby ze slámy, zkoušeli si vyrobit sváteční aranžmá, na odbyt šla i háčkovaná kuřátka a svíčky z včelího vosku.
Občanské sdružení opět zahajuje kroužek ručních prací každou středu od 15.30 do 17.30 a kroužek zdravého životního stylu – cvičení. „Připravujeme též cyklo kroužek a třeba i střelbu ze vzduchovky. Další činnosti jsou programy pro školy a dospělé s ekologickou výchovou,“ zve OS Křinické prameny.