„Malá dívčina Alenka bude průvodkyní celým představením a v jejích snech se odehrají nejrůznější divy cirkusu, akrobacie a výcviků zvířat. Pozoruhodností je i zařízený Alenčin pokojíček se sofa a lampou na čtení přímo nad manéží cirkusu," popisuje principál cirkusu Jaromír Joo.

Celá show se nese v pohádkovém duchu s tradičními prvky cirkusového umění. Novinkou je unikátní výcvik mini poníků, které předvádí postava kloboučníka. Poníci dosahují svou výškou po cvičitelova kolena.

Dále je rozšířena drezůra tygrů sibiřských o nové a námi odchované exempláře, s novými cviky vycházejícími z posledních stylů humánních výcviků zvířat. Nejmenší děti osloví vtipné vystoupení trpaslíků se švihadly.

Cirkus myslí i na dospívající diváky. Místo klauna návštěvníci zhlédnou gagy bavičů, které ocení i pubescenti. Jde o nadsázku z tradičních disciplín jako jsou například balet, zpěv, ale také třeba kouzlení či životní zamilovanost.

„Strýc a synovec Jo-Joo, finalisté soutěže Československo má talent z roku 2011, připravili nové vystoupení. Jde o přízemní vtipnou akrobacii s názvem Excentric. V této disciplíně se představí s novým parťákem, takže celé vystoupení probíhá v triu," prozrazuje principál.

Taktéž se mohou diváci těšit na tradiční skupinová vystoupení na čínských tyčích, akrobacii na šálách s papoušky Ara či výcvik dalmatinů. Vše v nových pojetích, kostýmech, scénické hudbě a světelné show.

Představení se uskuteční od středy do neděle, a to ve všední dny a v sobotu od 17:30 hodin a v neděli od 10.00 hodin. 

Soutěžte o rodinnou vstupenkuČtenáři Náchodského deníku mohou nyní soutěžit o jednu rodinnou vstupenku do cirkusu (pro dva dospělé a dvě děti) a focení se zvířetem! Stačí odpovědět na otázku: Jaký název nese letošní představení cirkusu Jo-Joo?
a) Alenka v říši divů část druhá, b) Alenka v říši cirkusu část druhá, c) Alenka v říši zvířat část druhá. Své odpovědi pište na e-mail: miluse.machanova@denik.cz nebo volejte do čtvrtečních 16 hodin na číslo: 602 139 105. Nezapomeňte uvést Vaše jméno a telefonní kontakt! Ze správných odpovědí vylosujeme jednoho výherce, kterému se v pátek ozveme.