Náchod: Kino Vesmír uvede  v sobotu v 17.45 hodin další přímý satelitní přenos z Metropolitní opery v New Yorku. Tentokrát je na programu lyrické drama podle přelomového Goethova románu Werther.  Nově nastudovanou operu v režii Richarda Eyra ozdobí hvězdná sestava: špičkový německý tenorista Jonas Kaufmann a francouzská mezzosopranistka Sophie Koch.

Hradecko: Aldis se změní v Království masek

Hradec Králové: V neděli od 16 hodin pořádá v Aldisu Centrum Sion dětský karneval nazvaný Království masek. Děti se mohou těšit na karnevalový příběh, písničky, soutěže, tanec i promenádu.

Hradec Králové: Dokument režiséra Dana Přibáně o jeho cestě napříč Jižní Amerikou až na konec světa trabantem uvede v pátek v osm večer hradecké Bio Central. S diváky přijede debatovat sám režisér.

Jičínsko: Techtle mechtle v travesti show

Kopidlno: Travesti skupina Techtle mechtle uvede nový pořad 2106 v sobotu od 18 hodin v místním kině. Lukáš, Honza a Alex se změní v krásné ženy! Dvakrát do roka tato známá travesti formace připravuje zbrusu nový zábavný pořad s výpravnou divadelní scénou a řadou jevištních kostýmů. Jejich pořady jsou postavené na parodii, nadsázce, humoru a hlavním cílem jsou rozesmáté tváře publika.

Rychnovsko: Majda a František se vydali na cesty za dětmi

Rychnov nad Kněžnou: Majda s Františkem na cestách, to je název pořadu pro děti, který se koná v sobotu od 10.30 hodin v Pelclově divadle. Loutky navštíví všechny kontinenty a děti jim na jejich cestě budou jistě potřebnými rádci. František se dozví mnoho zajímavostí a nebyl by to zvídavý František, aby si situace, o kterých mu Majda poví, sám nevyzkoušel! Jak to chodí v Africe, co dělají indiáni, jak se žije u protinožců a mnoho jiného zažijete na společné cestě s Majdou i Františkem.

Doudleby nad Orlicí: Zámecký areál se v neděli zaplní stánky a návštěvníky. Březnové farmářské trhy se na zámku konají od 10 do 15 hodin. Těšit se můžete na spoustu dobrot – například na bohatou nabídku medů, medoviny, medového vína, voňavých valašských frgálů, uzenin, sýrů, koření a dalších pochoutek.

Trutnovsko: Přijďte do Světa na Juniorfilm

Dvůr Králové: Od pátku do soboty se konají  v kině Svět festivaly mladých filmařů Zlaté slunce a Juniorfilm. V pátek od 8.30 hodin uvidí zájemci školní soutěžní filmy Zlatého slunce a kreslené pohádky Josefa Nykla. Od 16 hodin v pátek a od 9 hodin v sobotu potom následuje projekce soutěžních snímků z Juniorfilmu – Memoriálu Jiřího Beneše. Vstup na obě akce je zdarma.

Horní Malá Úpa: Lyžníci v historických kostýmech vyrazí o víkendu na tratě v krkonošském areálu Pomezky. Čeká je slalom, paralelní slalom, pro děti jsou přichystány soutěže bez lyží. Začátek je v sobotu v 10.30 hodin, po 17. hodině zvou organizátoři všechny účastníky na party.