Na už dvanáctém ročníku festivalu je rozhodně na co se těšit. Festival nabídne posluchačům multižánrový mejdan v podání osmi kapel. Tahouny má být punková smečka Znouzecnost a Vlasta Henych se svou současnou bandou Henych666.

„Docela se těším, snad vydrží i počasí," píše jeden z ohlášených návštěvníků na facebookových stránkách festivalu.

Pořadatelé: nebojte se mladých

Představí se i indie-rocková skupina Lucky Losers z Vrchlabí. Kapela působí od roku 2010 a právě pracuje na vydání svého debutu a podle pořadatelů je rozhodně na co se těšit. Protože metalu prý není nikdy dost, dalšími „pacienty" na pódiu bude hlinecká deathcorová sestava Desperates Time. „Věkově jsou sice mladí, přesto předvádějí technicky vyspělý death-metalcore masakr. Po jejich vystoupení budeme muset před pódiem nově zatravňovat," láká za pořadatele Tomáš Šrejber.

Vystoupí i česká death metalová stálice, která zkouší téměř za bukem, ale na RockTrenclích do současnosti nikdy nevystoupila. Jsou jí hronovští Tortharry. V prosinci loňského roku kapelu opustil druhý kytarista Martin „Máca" Hrubý, a tak už vystupují jen ve třech. Jinak tomu nebude ani na zítřejším vystoupení.

„Že na RockTrenclích nesmí chybět broumovská punková sebranka Laxní přístup, o tom není pochyb. Pod dvou letech si opět budete moci zakřepčit na jejich něžně (a)sociální songy," uvádí Tomáš Šrejber. Broumovskou tvrdě rockovou scénu budou po partě Laxní Přístup zastupovat trasheři Asy-Metri. Kapela s kořeny v roce 2007 a ohlášenou prvotinou v podobě CD se zdárně předvedla už na předvoji zítřejšího letního open-air festu, kterým byla dubnová akce s příznačným názvem MiniRockTrencle.

Návštěvníci si mohou zakřepčit

Jen nejtvrdší muzika se ale hrát nebude. Tak trochu časy, kdy rock byl ještě v plenkách, připomenou The Slaphdash. S nimi si návštěvníci budou moci zakřepčit na muziku, v níž se mísí rock'n'roll, punk, country, swing čili rockabilly. Navíc hudební styl rockabilly na RockTrenclích ještě nezazněl.

Vstupenky v předprodeji stojí 150 korun, cena na místě bude 200 korun. Předprodej je třeba v infocentru na náměstí v Broumově či v infocentru v Teplicích nad Metují. Areál bude otevřen už od 14 hodin a první zahřmění na pódiu přijde asi v 15. 30 hodin. Poslední akordy mají zaznít nejpozději hodinu po půlnoci. Točit se bude náchodské pivo a připraveno je i občerstvení.

„V zadní části areálu bude povoleno stanování, tudíž po skončení za plot nikoho nevyženeme. Pro ty, kterým se nebude chtít tahat se stanem, bude postaven velký vojenský stan, spacáky proto s sebou," dodává za pořadatele Tomáš Šrejber.