Zazní hudba období klasicismu, například úprava předehry k opeře Kouzelná flétna od Wolfganga Amadea Mozarta nebo díla Josepha Haydna a Antonína Rejchy. „Komorní soubor Belfiato Quintet vznikl v roce 2005 a tvoří ho absolventi hudební fakulty Akademie múzických umění v Praze. Členové kvintetu jsou hráči předních orchestrů a získali ocenění na mezinárodních interpretačních soutěžích. Soubor vystupuje pravidelně v Čechách i v zahraničí.

Zařazen byl v koncertní sezoně České filharmonie, spolupracoval s Českou televizí, Českým rozhlasem a společně vystoupil s mezzosopranistkou Dagmar Peckovou. S českým repertoárem se představil na Českém velvyslanectví v Londýně a Tokyu. V červnu 2017 vydal Belfiato Quintet své debutové CD na labelu Supraphon,“ upozornil za pořadatele festivalu Vít Havlíček.

Zároveň pozval na další koncert. V sobotu 4. srpna vystoupí na Kuksu dva přední světoví kytaristé, kterými jsou Ital Carlo Domeniconi – někdejší profesor na Hochschule der Künste v Berlíně a Pavel Steidl – pedagog pražské AMU.

Hrad Valdštejn
Valdštejn prošel další obnovou