Rychnovský zámek získal do svých interiérů skutečnou raritu – klavírní křídlo z roku 1860. „Původně sloužilo carské rodině v Petrohradu. K nám bylo dovezeno v dezolátním stavu, ale podařilo se ho restaurovat. Křídlo je součástí expozice, ale bude se využívat i při koncertech,“ uvedl kastelán rychnovského Kolowratského zámku Pavel Sršeň.

Na zámku v Častolovicích nezapomínají ani na nejmenší. I tuto sezonu je možné navštívit zámeckou mini-zoo, ve které se narodilo několik mláďat – jehňata a kůzlata. Na podzim loňského roku přivítala na svět potomka i dvojice lam. Na návštěvníky čeká také rozšířená zámecká kavárna.

Na rozšířenou expozici láká zámek v Doudlebách n. O. „V nové sezoně představíme rozšířené interiéry doplněné novými loveckými trofejemi. Obohatila se i sbírka obrazů,“ uvedla kastelánka Bronislava Juračáková. Návštěvníci mohou nahlédnout i do loveckého salonku, který se v současné době buduje. „Hotový by mohl být do měsíce. Už teď si ale návštěvníci mohou prohlédnout, jak probíhají práce,“ dodala Juračáková. Na zámku přibyla také nová kavárna.

Zámek v Opočně je otevřen již od dubna. Na arkádovém nádvoří uvidí návštěvníci až do konce sezony výstavu historické ruční hasicí techniky.