Mezi takové patří i mladý úspěšný herec Jakub Štěpán z Mezilesí a několik dalších lidiček z Náchodska, jež o uplynulé neděli odjeli sbírat zkušenosti na Letní hereckou školu konající se v táborové osadě Miličín.

Malé děti i mládež se zájmem o herectví si zde pod vedením opravdových profesionálů vyzkouší během čtrnáctidenního pobytu spoustu věcí nejen z filmového, ale také z divadelního, z pěveckého a z tanečního oboru.

Hodně získal

„Já osobně se Letní herecké školy zúčastním podruhé. Už se moc těším, jak si tam opět zkusím režii, tanec nebo choreografii. Chybět nebude samozřejmě ani práce s textem, mluvení na mikrofon, dabing, moderování a mnoho, mnoho dalšího. Hlavně ale jedu proto, že tam jsou super lidi a kamarádi, kteří pro mě hodně znamenají. Jsme tam jedna velká rodina,“ tvrdí sedmnáctiletý Jakub Štěpán, jehož široká veřejnost mohla již několikrát vidět na televizních obrazovkách.

Představil se například v roli vodníka Polapila v pohádce Škola ve mlejně, v seriálu Pojišťovna štěstí či v upoutávkách České televize.

Pojedou poprvé

Podle mladíka z Mezilesí se na Letní herecké škole dají určitě získat zkušenosti k nezaplacení. „Například herec a moderátor Otta Tesař mně zde ukázal nejen cestu k režii, ale hlavně mě naučil dívat se na věci i z druhé strany, což je pro herectví velmi důležité. Peskoval mně i za časté opakování slov při moderování. Jeho píle a trpělivost se na mně určitě velmi dobře podepsaly,“ sdělil nám Jakub.

Podle jeho dalších slov pojedou na Letní hereckou školu z Náchodska mimo jiných například i Lucka Májeková, Adéla Koncošová či Nikola Čápová. Dívky se prý zatím v televizi ještě neobjevily a na svoji velkou příležitost tak teprve čekají.

„Jsem zvědavý, až školu absolvují, k jakému závěru dospějí. Zatím asi nemají moc představu, co herectví obnáší. Jako ochutnání této branže je Letní herecká škola určitě skvělá příležitost,“ je přesvědčen Jakub.

Letní hereckou školou prošla za dobu jejího konání již řada mladých lidí, kteří se nyní objevují ve známých českých filmech i seriálech. Kromě Jakuba Štěpána jsou to například Johana Krtičková, která ztvárnila i roli Lucinky v seriálu Pojišťovna štěstí, a dále pak Martin Holec, jehož mnozí znají jako Marka Barnu v Ordinaci v růžové zahradě.

Za zmínku stojí určitě také další herecký talent Matyáš Valenta, který se v průběhu roku objevuje v roli Fandy v seriálu Ulice.

(Zuzana Kubečková)