Zábavný program před Kinem 70 uvedl moderátor Michal Jančařík, který přijel na festival s celou svojí rodinou, dcerami Sofií a Julií, manželkou Dianou Sixtovou. „Mám radost, že program myslí i na nejmenší, protože si musíme ten dorost vychovávat. Dnes to bylo o to lepší, že zde mám svoje dvě holčičky. Šestiletá Julinka naprosto bez ostychu zazpívala We are The Champions, tak mě udělala radost,“ komentuje pyšný Michal Jančařík. Pro děti byly také připraveny atrakce v podobě představení cvičených koz a cvičených králíků. Na pódiu se představila Karolína Andršová, Gabriela Stejskalová a kapela Fukanec.

Pro Michala Jančaříka je festival logisticky náročnější, protože se po vážných zdravotních problémech pohybuje na vozíku. Jak sám zmínil, situaci zvládá velmi dobře a současně se snaží věnovat se své fyzické i psychické rekonvalescenci. „Nezahálím a posiluji. Nové Město nad Metují v těchto dnech řadím k lázeňským městům, protože smích léčí a toho zde máme tento týden vydatně v celé řadě soutěžních i nesoutěžních snímků. Jeden z nich byl promítán dnes i venku a přišlo i přes nepřízeň počasí na sto padesát lidí."

Kino 70 navštívili diváci, kteří chtěli vidět film "Manžel na hodinu". Na něj se přijela podívat také herečka a dabérka Kamila Špráchalová. A která z dabovaných postav patří k těm, co ji nejvíce pobavila? „Byl to určitě seriál Krok za krokem, Schreck, a přiznám se, trochu jsem otázkou zaskočená, protože toho humoru mě přijde v českých filmech najednou nějak víc. Ale co bych zmínila, tak Judie Foster v Mevericku, tam byla herečka naprosto skvělá.“

Kamila Špráchalová přijela na festival vůbec poprvé. „Mám velkou radost z toho, jak se v tak krásném městě pěstuje takovéto vlastenectví a lidé už 39 let oslavují českou komedii. Osobně mám ráda černý humor a miluji filmy, u kterých přestanu vnímat profesní aspekty a vtáhnou mě do děje. To se mě někdy stane i u dabování a dokonce přestanu dabovat a jen zírám, film mě prostě pohltí,“ vypráví herečka, jejíž smích se během promítání "Manžela na hodinu" ozýval z kina dosti značně. Není proto divu, že časoměřiči naměřili celých 17,61 % smíchu. Letní kino promítalo film "Bezva ženská na krku".