„Je to nádherný pocit – mít tu čest stát se Miss východní Čechy,“ uvedla usměvavá vítězka, které se zároveň ulevilo, že má tuto soutěž krásy úspěšně za sebou. „Nejhůř mi bylo asi při volné disciplíně,“ svěřila se dívka narozená ve znamení Střelce, která diváky překvapila svým číslem trefně nazvaným Odhalení.

„Striptýz mám ve smlouvě zakázaný. Přesto odhodím nejen šaty, ale i stud,“ šokovala část publika, když uváděla svou volnou disciplínu. Během ní byla schovaná za paravanem a za zvuku stylové hudby z divadelního představení Donaha! postupně odhazovala části svého oděvu.

„Trochu jsem se bála, že paravan spadne a já zůstanu skutečně odhalena,“ přiznala 172 centimetrů vysoká dívka, mezi jejíž záliby patří tanec, hudba, cestování a snowboard.

„Většina dívek při soutěžích volí jako volnou disciplínu tanec. Snažila jsem se vybrat něco originálního, co by bylo i vtipné. Jsem ráda, že to vyšlo,“ oddychla si tmavovláska soutěžící s šťastným číslem sedm.

Trému ani neměla

„Trému jsem snad ani neměla. Vzhledem k tomu, že letos je to moje třetí soutěž miss, jsem už docela otrkaná,“ podotkla druhá vicemiss Europe Junior 2007 a první vicemiss Pardubického kraje 2007, jejíž míry 87–62–89 vynikly rovněž při promenádě v plavkách.

Posluchačka prvního ročníku Vysoké školy obchodní v Praze, oboru cestovní ruch, které by se v budoucnu zamlouvala práce letušky, prokázala několikrát během večera smysl pro humor. Na dotaz jednoho z porotců, co by mu uvařila, reagovala, že by to mohly být třeba krevety. Když padl dotaz na českou kuchyni, odpověděla ihned: „Toast!“

A s kým poletí do Ženevy, což byla jedna z výher? „Asi se psem,“ vtipkovala a pak dodala: „Uvidím – podle toho, jak mě budou mí blízcí zlobit.“

Ze stejného města jako vítězka – Pardubic – je i první vicemiss východní Čechy 2007 Alena Klapková. 170 centimetrů vysoká, osmnáctiletá studentka, jejíž míry jsou 84–63–91, se nenechala vykolejit ani dotazem jednoho z porotců, moderátora Vítka Havliše, zda by byla ochotná přeběhnout Pernštýnské náměstí zcela nahá. „Za své tělo se sice nestydím, ale muselo by to být asi hodně peněz, abych to udělala,“ sdělila slečna narozená ve znamení Býka, která má ráda sport, aerobik, zpěv a hru na kytaru. To ostatně předvedla i při své volné disciplíně, kdy publiku zazpívala a zahrála písničku Pátá z úspěšného filmového muzikálu Rebelové.

Miss má i Deník!

Druhou vicemiss východní Čechy 2007 zvolila početná porota, v níž byly například Miss aerobik 2007 Monika Horáková, vicemiss ČR 2004 Michaela Wostlová, Miss Junior 2007 Michaela Haladová, Miss internet 2007 Pavla Ambrozková, Playboy Playmate Denisa Marková či loňská vítězka Miss východní Čechy Aneta Hejkalová, osmnáctiletou studentku gymnázia Michaelu Březinovou z Přelouče.

177 centimetrů vysoká dívka, která miluje hudbu a plavání, si díky přízni čtenářů vysloužila i ocenění Miss Deníku východní Čechy.

Na Miss východní Čechy vládly dívky z Pardubic

Nejkrásnější dívky z východu Čech jsou z Pardubicka! Potvrdilo to finále soutěže Miss Východní Čechy 2007, které se konalo v pátek večer v pardubickém Ideonu.

První dvě místa obsadily před domácím publikem dvě Pardubačky. Vítězkou se stala devatenáctiletá studentka Kateřina Seidnerová před o rok mladší Alenou Klapkovou.

Třetí skončila osmnáctiletá Michaela Březinová. Kromě šerpy pro druhou vicemiss si z Ideonu odnesla rovněž titul Miss Deník Východní Čechy.

„Michaela nás uvedla do trochu prekérní situace, protože stejnou výhru – hodinky a předplatné – získala už při Miss Pardubického kraje 2007. Jelikož má nádherné vlasy, věnovali jsme jí profesionální kadeřnickou soupravu,“ vysvětlil šéfredaktor Deníku Východní Čechy Jan Korbel.

„Jsem moc ráda, že jsem tuto anketu hned dvakrát vyhrála. Moc děkuji všem čtenářům za jejich hlasy,“ uvedla dívka narozená ve znamení Ryb, která si jako volnou disciplínu „střihla“ vídeňský valčík.

"Soutěž jsem si docela užívala, i když někdy to byly nervy,“ přiznala dívka s číslem devět.

„Nejhůř mi bylo před začátkem miss, kdy na mě bylo všechno hodně hektické,“ řekla Michaela Březinová, pro níž šlo o premiéru na takové akci.

„Žádné zkušenosti z předchozích soutěží jsem neměla. Zpočátku to bylo těžké, protože jsem se neuměla pohybovat po přehlídkovém mole. Doufám, že jsem se tu alespoň něco naučila,“ věří studentka přeloučského gymnázia, kterou na konci školního roku čeká maturita. „Na nic jiného než na školu teď nemám moc čas.“

Fanynka kopané!

Největší přízeň diváků si vysloužila sedmnáctiletá Nikola Sládková z Chrudimi, kterou na toto ocenění tipoval i jeden z porotců, moderátor Vítek Havliš. 168 centimetrů vysoká slečna, mezi jejíž záliby patří sport, jogging, tanec a hudba, se publiku prezentovala netradiční volnou disciplínou.

Dívka s mírami 85–61–87 se v Ideonu představila jako fotbalový manažer. Oděná do fotbalového dresu vyjmenovala celou sestavu svého oblíbeného anglického klubu Chelsea!

Akce, z níž část výtěžku putovala na podporu účasti Terezy Diepoldové na paralympijských hrách v Pekingu, byla laděná ve stylu Jamese Bonda.

Tomu se přizpůsobili i moderátoři. Michaela Ochotská přišla jako Bond girl a Pavel Cejnar za tónů úvodní melodie seriálu Létající Čestmír. „To je český James Bond. Také byl všude první,“ vtipkoval.

„Dojmy z akce mám ty nejlepší. Jako moderátorovi se mi tyto soutěže krásy líbí, ale kdybych byl dívkou, určitě bych se do nich sám nepřihlásil,“ prozradil Pavel Cejnar.

S deseti finalistkami, na něž kromě módní přehlídky s dovádivou „zimní“ choreografií čekal rozhovor, volná disciplína a promenáda v plavkách, byla spokojena i Miss aerobik 2007 Monika Horáková. „Dívky se mi líbily. Jako porotkyně jsem i já za vítězku volila Kateřinu Seidnerovou,“ dodala.