Hlavním tahákem zábavného odpoledne byl tanečník známý ze soutěže StarDance - Jan Onder. Protože počasí nebylo nejteplejší, Honza děti roztancoval a rozeskákal a hned jim bylo teplo. „Je mi líto, že nemůžu zůstat na nějakou dobrou komedii, mám ještě povinnosti. Ale moc se mi tady líbí, pěkně se tady o mně starají a pokud bude příležitost, určitě ještě rád někdy přijedu,“ nechal se slyšet tanečník.

Trochu jiný „tanec“ představil speedjumper Pavel. Po tanečním vystoupení bylo na řadě hudební. Seskupení Foxo a jejich netradiční spojení českých textů s akustickými nástroji.

Ale už ke dvěma soutěžním snímkům.

„Krobotovina“ Kvarteto přilákalo do kina náročnější diváky. A samozřejmě také scénáristu Lubomíra Smékala. Ten na festivalu nebyl poprvé - v roce 2014 doprovodil film Díra u Hanušovic. „Popravdě mě docela potěšilo, že je náš film na festivalu, který oslavuje komedii. Přitom to je, stejně jako Díra u Hanušovic, vlastně docela smutný film,“ připustil scénárista. A jestli by dnes scénář postavil jinak? „Když vidím snímky, na kterých jsem se podílel, nehledám chyby. Vím, že v té chvíli, kdy jsme točili, jsem udělal nejvíc, co umím,“ doznal se Lubomír Smékal.

Na komedii Dvě nevěsty a jedna svatba bylo kino zcela vyprodáno. Doprovodit ji přijela jedna z nevěst - herečka Anna Polívková. Komedie vypráví příběh sebevědomé moderátorky Marušky a její cestě po vztazích, hledání muže s velkým M. Na besedě po filmu ale Anna působila spíš pokorně. „Když hraju, jsem na jevišti jako doma, ale jakmile mám být sama sebou, začnu koktat a zadrhávat se,“ přiznala se herečka. „Nejradši hraju v komediích, je super slyšet publikum, vědět, že tam někde jsou. Mám ráda, když se lidé smějí,“ nahrála Anna festivalu do karet.

Snímek Dvě nevěsty a jedna svatba bavil diváky 22 a půl procenta filmu a je tak nyní na druhé příčce letošního žebříčku.

"Nefilmový” program ve středu ovládla hudba.
Třetí den festivalu komedie se nesl ve znamení hudby