Na mnoha místech naší republiku si tuto událost připomněli v rámci mezinárodní akce „Vlajka pro Tibet“ a na některých radnicích na Náchodsku tak zavlály tibetské vlajky jako symbol podpory nenásilného boje Tibeťanů za svá práva a snahu o zachování národní identity.

Jedním z měst, které se k akci Vlajka pro Tibet připojuje pravidelně už několik let, je Náchod. V roce 2004 tehdejší zastupitelé přijali usnesení, na základě kterého se vlajka Tibetu vždy 10. března na náchodské radnici objeví. Stejně tak se vítr opřel do vlajky například i na teplické radnici. Již tradičně se i Město Hronov včera připojilo k mezinárodní kampani vyvěšením tibetské vlajky na budovu úřadu (na snímku Jiřího Poláka).

V Hronově si pohnutý osud Tibetu připomenou navíc příští víkend sedmým ročníkem benefičního springfestu „Music for Tibet“. Springfest pořádá OS Potala a během patečního reggae pop koncertu zahrají kapely Zpět na Svět, Benjaming Band, Bug´n´Dub, The Spankersa a Prokel a sobotní rockově laděný večer bude patřit Masterpiece, Inpain, Sulk, Kúrovec,Heebie Jeebies a Liwid.

Výtěžek festivalu bude věnován na podporu tibetského etnika v Tibetu i exilu v oblasti vzdělávání, náboženství, ekologie, soběstačnosti a pracovní konkurenceschopnosti.