S kým se Miloš Malý utká v přímém přenosu v sobotním televizním duelu? S největší pravděpodobností se o přízen diváků utká s fakírem Petrem Kozákem. O tom, jestli postoupí do dalšího kola (mezi užší čtyřicítku), rozhodnou diváci svými SMS hlasy.
Deník náchodskému kouzelníkovi před jeho sobotním semifinále položil několik otázek:

Miloši, kdy a proč jste začal s kouzlením?
Kouzla se mi líbila již od malička, bohužel dostal jsem se k nim vždycky jen jednou za čas na chvíli. Až před sedmi lety jsem přijel na první kouzelnický festival do Jaroměře, kde jsem se shodou náhod setkal s dvojnásobným mistrem světa v karetní magii Lennartem Greenem, který přijel ze Švédska. Ten, když u mě viděl karty, tak hned chtěl něco ukázat. Já mu předvedl asi dva „tríčky“, co jsem uměl, on mi hned ochotně poradil, jak je vylepšit a naučil mě jeden hmat.
Od té doby jsem jezdil na festivaly častěji, vstoupil jsem do Českého magického svazu a Magické lóže M. S. Patrčky a de facto od té doby nevyjdu bez karet z domu a trénuji nebo kouzlím více méně každý den.
Specializujete se na karetní magii, ale jak jsem se sám mohl přesvědčit na vašem vystoupení, vaše kouzla s lanem, kruhy či míčky také nejsou špatná.

Odkud čerpáte své nápady na kouzlení?
Sháněl jsem „inspiraci“, kde se dalo. Kouzla se většinou dědí z generace na generaci, tu možnost jsem bohužel neměl. Proto jsem začínal s jednoduššími kouzly, která se dají například sehnat i v knihovně a poté, co jsem se dostal mezi kouzelníky, jsem se už dostal k dalším a dalším zdrojů. Jinak jako vše – i kouzla se kupují a jde spíše o to, co do nich dá každý kouzelník „svého“, aby je předvedl trochu jiným způsobem, než ostatní. A k tomu, jak svoje kouzla upravit nebo vylepšit, mne často inspirují i diváci.

Vím, že kouzlíte často pro děti. Zjistil jsem, že například mezi běloveskými mladými hasiči jste velmi oblíben. Co vás na kouzlení nejvíc baví?
S dětmi z běloveského hasičského oddílu mě vloni seznámil jednatel a kronikář SDH Běloves - Jirka Polák a od té doby navštěvuji všechny jejich akce. Nejspíš to jsou právě reakce dětí i dospělých, když se jim moje kouzla líbí a zaujmou je. Proto se kouzly ani neživím – nechci, aby se z „kouzlení pro radost“ stala „honba za kšefty.“

Chtěl byste svým příznivcům něco vzkázat?
Jestli máte svůj „sen“, držte se rčení: „Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek“. Z vlastní zkušenosti vím, že jak se vám naskytne vhodná příležitost za tím snem jít a vy ji z nějakých důvodů odložíte, pak už vám do toho vždycky něco vleze.

Kouzelníku Miloši Malému drží redakce Náchodského deníku v sobotním duelu palce a přejeme mu, aby ho diváci přímo katapultovali do dalšího kola soutěže TV Nova - Talentmánia.