Pro motorkáře i ostatní účastníky bude připraveno bohaté občerstvení v podobě pečených kýt, uzených klobás, guláše či dobrot z udírny. Organizátoři zajistili celé koloně vjezd na tuto akci zdarma.

Loni se zúčastnilo kolem 120 motorek, letos očekávají organizátoři rekordní účast. Návštěvníci akce budou mít možnost postavit si přímo v areálu stan, v němž budou moci přespat.

Metalový Máj přináší fanouškům tvrdé hudby možnost oslavit lásky čas po svém a přivítat venkovní festivalovou sezónu. Vršovka je sice malá obec počtem obyvatel, ale velká svým zázemím pro venkovní akce všeho druhu.

Jako headlineři festivalu se představí Tortharry, kteří letos oslavili dvacet let existence a českotěšínští Ador dorath. Ty na pódiu podpoří dalších šest kapel, třeba vycházející hvězdy svého žánru Terror incognita a Stolen lives. Z místních kapel dostaly šanci předvést své umění dobrušští Armalion a náchodští Silent Avenger. Soupisku uzavírají červenokostelečtí Desolated a kralupští RAW. Organizátoři akce lákají všechny fanoušky nejen na kvalitní tvrdou hudbu, ale také na skvělé občerstvení a atmosféru. „Rádi bychom návštěvníkům dopřáli pohodovou atmosféru, která často chybí velkým festivalům", říká František Holada, jeden z organizátorů. „Jako zarytý rocker jezdím po všech možných akcích už spoustu let a přesně vím, co nás kde štve a co je dobré. Proto například namísto prodej čehosi v housce plánujeme opékání prasete, domácí udírnu, poctivý gulášek, dobré pivo a přátelskou atmosféru," dodal Holada. Vstupné na akci je 180 korun. Kdo nechce jet autem, může jet vlakem do Černčic, kde bude přichystán svoz na akci a po skončení akce bude připraveno několik rozvozových vozů. „Pokud nám bude přát počasí, půjde o skvělou akci, kterou by si neměl nechat ujít žádný příznivce pořádné muziky a rychlých kol," jsou přesvědčeni organizátoři.